ΒΙΒΛΙΟΖΗΣΤΕ ΚΟΝΤΑ, ΖΗΣΤΕ ΚΑΛΑΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΕΚΠΛΗΣΣΕΙΛΕΞΕΙΣ... ΨΥΧΗΣΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΟΜΟΡΦΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ

Ανατρεπτικά που σου κόβουν την ανάσα, τρυφερά, ερωτικά γεμάτα μυστήριο και πάθη. Ένα καλό μυθιστόρημα μπορεί να σου κρατήσει την πιο όμορφη, γλυκιά συντροφιά.

ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ

 

«Καταστροφικές φλόγες του έρωτα», της Νίκης Φαρμάκη – Ερωτικό μυθιστόρημα

Εκείνη ωραία, ελκυστική, παράξενη, μάλλον απότομη. Εκείνος ερωτευμένος, αφοσιωμένος επιζητά τον επίγειο παράδεισο στην αγκαλιά της. Ένας «ξεχασμένος», απραγματοποίητος έρωτας ανατρέπει τους όρους, παρασύρει, καταλύει. Εκδηλώνεται με πάθος, παράταιρα, σ’ ένα συντηρητικό, επαρχιακό περιβάλλον. Πόσο καταστροφικός μπορεί να γίνει ένας έρωτας, πόσους δεσμούς μπορεί να αποτινάξει; 

«Μυστικός κρίκος», της Λιλής Μαυροκεφάλου- Ψυχολογικό μυθιστόρημα

Η Ιφιγένεια, με την τραυματική παιδική ηλικία και τη δίψα της για αγάπη, αναζητά την ψυχική λύτρωση και το ερέθισμα να πει ένα γενναιόψυχο «ναι» στη ζωή. Σ’ ένα αναγεννημένο ορεινό χωριό θα συναντήσει μια ηλικιωμένη γυναίκα. Η μεταδοτική ζεστασιά κι οι αμοιβαίες εξομολογήσεις τους θα επιδράσουν λυτρωτικά επάνω της και θα αποκαλυφθεί πως κάποιος μυστικός κρίκος τη συνδέει με αυτή την άγνωστη αλλά και τόσο οικεία φιγούρα της Άννας.

«Τα δάκρυα του Φοίνικα», του Γιάννη Βλαχάκη – Ψυχολογικό μυθιστόρημα

Τα φαντάσματα του παρελθόντος δεν στοιχειώνουν μόνο τις συνεδρίες της Άννας, που συναντιέται με τους ασθενείς της, δίνει απαντήσεις σε προβλήματα που βασανίζουν την ψυχή και σκεπάζουν την ευτυχία. Πατά όμως επάνω στη λογική σκέψη και την εμπειρία, βάσεις που κλονίζονται από βίαια και αναπάντεχα γεγονότα. Αλήθειες και ψέματα, κρυμμένα μυστικά, φιλοσοφικές αναζητήσεις, υπαρξιακές ανησυχίες, θάνατος, αγάπη, έρωτας, προδοσία, σχέσεις, φιλία, οικογένεια. Ένα μυθιστόρημα για την αυτογνωσία, την αναζήτηση και την αυτοβελτίωση. Μια ματιά στη ζωή ανθρώπων, όπως μας παρουσιάζεται μέσω της  ψυχοθεραπευτικής διαδικασίας.

«Ο Βάλτος», της Πασχαλιάς Βαρύτη-Κουμπλή- Μυθιστόρημα μυστηρίου

Η 17χρονη Μαργαρίτα αυτόπτης μάρτυρας ενός ειδεχθούς εγκλήματος.  Ένα πηγάδι με κρυμμένα αποτρόπαια μυστικά, δύο αδίστακτοι άντρες σαδιστές υπεράνω κάθε υποψίας, ένα νυχτερινό κλαμπ κι ένας βάλτος γεμάτος πράσινη πηχτή λάσπη, που κάθε άνοιξη γεμίζει από ανθισμένα νούφαρα, που κρύβουν θανάσιμα μυστικά. Και η Λεϊλά, η μικρή  τσιγγάνα με το φυλακτό με τον χρυσό ουροβόρο όφι, που κρατάει στον κύκλο του ένα σπάνιο κόκκινο διαμάντι, η αρχαία κατάρα μιας αδυσώπητης μοίρας και η εκδίκηση της Αδελφότητας των μαχαιριών.  Την ψυχή της Μαργαρίτας θα γεμίσουν σκοτεινοί δαίμονες και φονικά ένστικτα, πριν αναλάβει να γίνει ένας αληθινός άγγελος της εκδίκησης.

«Το σπίτι της Μελισσάνθης», της Πασχαλιάς Βαρύτης Κουμπλή- Μυθιστόρημα μυστηρίου

Το σπίτι της Μελισσάνθης, ένα από τα τελευταία παλιά τούρκικα σπίτια στη Νέα Κώμη Καβάλας, παραμένει επιβλητικό, σκοτεινό, σχεδόν τρομακτικό για όσο κρύβει καλά ένα μεγάλο μυστικό. Μέσα σε μια κρύπτη το λαμπερό αρχαίο αγαλματίδιο προκαλεί την τραγωδία και τον θάνατο. Ένα αγαπημένο ζευγάρι κι ένας μοιραίος επισκέπτης πέφτουν νεκροί κι ένα πεντάχρονο κορίτσι εξαφανίζεται. Χρυσοθήρες, άνθρωποι πλεονέκτες, καθηγητές πανεπιστημίου και φοιτητές, μια πλούσια οικογένεια, αδίστακτοι ανήθικοι δράστες εμπλέκονται, για διαφορετικούς λόγους, σ’ ένα κουβάρι απρόσμενων γεγονότων γεμάτων βία και εφιάλτες. Ένα συγκλονιστικό μυθιστόρημα με καταιγιστική δράση, με εξελίξεις που αγγίζουν τα όρια της τραγωδίας και φτάνουν μέχρι την τελική λύτρωση.

«Οι ληστές της ψυχής μου», της Ζωής Βλασερού- Ψυχολογικό μυθιστόρημα

Θα ήθελε η ζωή της να είναι ένα παραμύθι, κι όμως όλα την οδηγούν σ’ έναν αληθινό εφιάλτη. Τα γεγονότα, καταιγιστικά και ανεξέλεγχτα, ανατρέπουν τις ισορροπίες της. Μεγαλωμένη σε μία ανορθόδοξη ελληνική οικογένεια, με τη μητέρα να την απορρίπτει και τον πατέρα να παραμένει μια σκιά, βιώνει πρόωρα τη μοναξιά και τη στέρηση.  Το τοξικό οικογενειακό περιβάλλον, τα τραυματικά παιδικά και εφηβικά χρόνια, οι ανύπαρκτες μνήμες αγάπης την ωθούν στην αγκαλιά ενός άξεστου και βίαιου άνδρα και σ’ έναν καταλυτικό γάμο.    

«Ποτέ δεν είχαμε τον χρόνο», της Μαρίας Φωτοπούλου – Ιστορικό μυθιστόρημα

Την εποχή που οι Έλληνες προσπαθούν, καταθέτοντας ψυχή και αίμα, να αποτινάξουν τον τουρκικό ζυγό, η ζωή σ’ ένα κτήμα μοιάζει να ξετυλίγεται γεμάτη εντάσεις, με εγωκεντρικούς αλλά και πολύπλοκους χαρακτήρες, πριν αφεθεί σ’ έναν «παράτυπο» έρωτα και μια παθιασμένη σχέση, που την τροφοδοτεί μια μόνιμη απουσία. Με φόντο μια παραποιημένα βάναυσα εποχή, μια γνωστή-άγνωστη επανάσταση, θλιβερή μέσα στη μεγαλοσύνη της, με προδοσίες, εμφύλιες συγκρούσεις και αγριότητα, το «Ποτέ δεν είχαμε τον χρόνο» συνταράσσει ως μια μοναδική ιστορία αγάπης, με δραματική πλοκή και απίστευτες κορυφώσεις. 

«Χορεύοντας με τη βροχή», του Θοδωρή Koύκρα – Βιογραφία

Ένα συγκλονιστικό αυτοβιογραφικό βιβλίο που καταγράφει την πορεία ενός αλανιού, το οποίο ανακαλύπτει τη μαγεία του χορού και της τέχνης. Που εγκαταλείπει την ασφυκτική επαρχία, για να μαθητεύσει δίπλα σ’ έναν από τους δέκα καλύτερους χορευτές του κόσμου και να αναδειχτεί σ’ ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα, με τη μεγάλη κυρία του χορού Νόρα Κις, δασκάλα του Νουρέγιεφ, να λέει γι’ αυτόν: «Έχω δει μόνο δυο ανθρώπους στον κόσμο με τόσο μεγάλο άλμα. Εκείνον και… τον Νιζίνσκι!». Παράλληλα, όμως, το «Χορεύοντας με τη βροχή» περιγράφει την απόγνωση ενός εφήβου, ο οποίος αποζητά, αλλά δεν βρίσκει τη μητρική αγάπη, γοητεύεται από τη ζωή στην πόλη, τα φώτα και τη σκηνή, μέχρι που συνθλίβεται –από τη μια στιγμή στην άλλη τον πετούν στα αζήτητα– στις συμπληγάδες της αλαζονικής συμπεριφοράς ανθρώπων της τέχνης. Η αποχώρησή του είναι βίαιη…

Previous post

ΝΕΑ ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ 1821

Next post

ΙΣΤΟΡΙΑ ΝΑΥΠΛΙΑΣ: Η ΤΥΧΗ ΣΗΜΑΝΤΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ

admin