ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΙΑΤΑΗ ΤΕΧΝΗ ΣΤΗ ΓΕΥΣΗ - CHEF ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΚΟΥΖΙΝΑΠΙΑΤΑ ΜΕ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗ

Όμορφο ταβερνάκι, στο παλιό Ναύπλιο

Πρόκειται για ένα από τα καθιερωμένα ταβερνάκια στο κέντρο του Ναυπλίου, στην ιστορική παλιά πόλη. Διατηρεί για χρόνια πιστούς πελάτες και ξένοι παρατηρητές το εντοπίζουν αμέσως ως πρόκληση να καθίσουν σε αυτό το μέρος για καλό φαγητό βλέποντας και μόνο τα πιάτα να περνούν. Στην καλή διάδοση του ονόματος συμβάλλει η καλή συμπεριφορά του ιδιοκτήτη όσο και απο όλους, τα ποιοτικά υλικά και ο προσεκτικός τρόπος μαγειρέματος. Δοκιμάσαμε κάποιες από τις ξεχωριστές γεύσεις συνοδεία κρασιού:

την μπογάνα (αρνί με πατάτες)

το κονκάρ (μοσχάρι με πουρέ μελιτζάνας)

το κότσι χοιρινό

την μπριζόλα γίγας χοιρινή

την καραμελομένη πανσέτα

τις τυροκροκέτες με παντζοροσαλάτα

την επώνυμη σαλάτα τους

την φέτα με μέλι και σουσάμι

κ. άλ. πολλά.

 

Ύστερα προσπαθήσαμε να τις αποδώσουμε στο φακό για να τις γνωρίσει και ο αναγνώστης μας.

θα χαρείτε τους χειμώνες στο ζεστό κουτούκι ενώ τα καλοκαίρια αισθάνεται κανείς κάτοικος αυτής της πόλης με τις μυρωδιές απο τα μαγειρεία να σου σπάζουν τη μύτη.

Το πάνελ με τα πιάτα που περιλαμβάνονται στο menu

φωτογραφίες Φάνης Τσίρος

Previous post

Μουσείο τυπογραφίας

Next post

Προορισμός Σαββατοκύριακου: Κεφαλόβρυσο Άργους

Κατερίνα Γραμματικού