ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ

Ποδηλατική-Πεζοπορική διαδρομή

Ποδηλατική/Πεζοπορική διαδρομή: 

Κεφαλάρι-Πυραμίδα- Κρύα Βρύση – Κρυονέρι-Τουρνίκι-Υσιές – Βάρσες-Τεγέα

ΣΤΟ Άργος Αργολίδας συγκεκριμένα λίγο έξω απο την τοποθεσία Κεφαλάρι, υπάρχει μια αρχαία πυραμίδα. Δεν είναι άγνωστη εδώ και χρόνια σε πολλούς, τουλάχιστον στους αφοσιωμένους ερευνητές των αρχαίων κατασκευών και πνευματικών αναζητήσεων.

Βρίσκεται 2 χλμ. μόλις από την εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής και με αφορμή την εξερεύνηση ενός σπηλαίου θα μάθετε ότι και ο τόπος έχει κάτι ξεχωριστό να πει. Πως έχει σημαντική ιστορία αφού εδώ ήταν τόπος γλεντιού και ένας ιερός τόπος. Θα ανακαλύψετε την πορεία του νερού που έρχεται από την Στυμφαλία της Κορινθίας ενώ μπορείτε να περπατήσετε ήσυχα ή να κάνετε ποδήλατο στον αγροτικό δρόμο που θα σας βγάλει έως την πυραμίδα.

Μετά την πυραμίδα του Ελληνικού και το Κεφαλάρι Άργους ο φιλόπονος πεζοπόρος ή οι λάτρεις του mountain bikes μπορούν να συνεχίσουν την πορεία τους ακολουθώντας την απαιτητική διαδρομή προς Ζόγκα και από εκεί προς Κρυονέρι και Κρύα Βρύση μέχρι το Τουρνίκι. Πρόκειται για χωριά της Βορειοδυτικής Αργολίδας που αγγίζουν τα όρη Αρτεμήσιο και Κτενιά.

Η διαδρομή από Ζόγκα προς Κρυονέρι είναι καταγεγραμμένη ως off-road για 4Χ4  όχημα, αγροτικό ή με ψηλές αναρτήσεις αμάξι μπορείτε να την διανύσετε άνετα. Στο δρόμο σας θα συναντήσετε πιο πολλά πρόβατα και γίδια από ανθρώπινες ψυχές και σπάνια αυτοκίνητα.

ΤΟ μοναχικό και άγριο τοπίο σας βγάζει στο αρκαδικό πέρασμα, σε ένα αρχαίο μονοπάτι που πάνω του κάποτε είχε περάσει ο αρχαίος γεωγράφος και ιστορικός Παυσανίας, οδεύοντας προς αρχαίες Υσιές (σημερινό Αχλαδόκαμπο).

 

Κοντινή πεζοπορία

Από τον σταθμό του τραίνου του Αχλαδοκάμπου, παίρνεται το μονοπάτι που ξέρουν οι ντόπιοι να σας το πουν (καλύτερα ίσως με τη συνοδεία οδηγό βουνού), προς ένα αρχαίο κάστρο, το Μουχλί. Από εκεί συνεχίζετε προς Βάρσες και η Τεγέα είναι ο πλησιέστερος προορισμός.

 

Previous post

Αυτόπτες μάρτυρες σε μια γευσιγνωσία

Next post

ΝΑΥΠΛΙΟ: ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΟ ΦΩΣ

admin