ΕΝ ΤΟΥΤΩ... ΝΙΚΟΖΗΣΤΕ ΚΟΝΤΑ, ΖΗΣΤΕ ΚΑΛΑ

ΠΕΠΛΟ ΠΟΥ ΘΑ ΣΚΕΠΑΖΕΙ ΤΗ ΓΥΜΝΙΑ ΜΟΥ

Μίλησέ μου, μην αφήνεις να σε πληγώνουν αιχμηρές άκρες θρυμματισμένων ονείρων.

Μίλησέ μου, κάνε το «φοβάμαι» σε «αγαπώ», όπως σε μια άλλη γλώσσα, στην ταινία που λάτρεψες, αρκούσε ένα γράμμα της αλφαβήτου για να το πετύχει.

Μίλησέ μου, όταν θεόρατες φλόγες του πρόσφατου παρελθόντος φτάνουν με ιλιγγιώδη ταχύτητα και το κατακαίνε και κανένας μορφασμός, καμμιά διστακτική κίνηση του χεριού σου, που παλεύει να αυτοσυγκρατηθεί, δεν μπορεί να αναχαιτίσει.

Μίλησέ μου, φώτισέ με, όταν σκιές από μια πρόωρη νύχτα απαλύνουν τη λάμψη μιας θεάρεστης ζωής και εντρυφούν στη θλίψη ενός απραγματοποίητου πόθου.

Μίλησέ μου, μερικές στιγμές δεν μου αρκεί η ανάσα σου, το ανεπιτήδευτο χάδι σου, το γεμάτο εμπιστοσύνη κράτημα του μπράτσου μου.

Πες μου το, αυτό μόνο θέλω, πως η αγάπη σου θα είναι πάντα το πέπλο που θα σκεπάζει τη γύμνια μου.   

 

Previous post

ΠΩΣ ΕΛΥΣΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΛΕΥΤΕΡΗ

Next post

Η ΑΙΣΘΗΣΗ ΤΟΥ ΚΕΡΑΣΙΟΥ ΠΟΥ ΑΦΗΝΟΥΝ ΤΑ ΧΕΙΛΗ ΣΟΥ

ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Ο Νίκος Παπανικολάου είναι δημοσιογράφος.

Σπούδασε Χημικός Μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, αλλά τον κέρδισε η δημοσιογραφία, την οποία υπηρετεί από το 1983. Ασχολήθηκε με το ελεύθερο, το πολιτιστικό και το πολιτικό ρεπορτάζ. Συνεργάστηκε με πλήθος εφημερίδων και περιοδικών και δούλεψε στην ιδιωτική και κρατική τηλεόραση και την ελληνική ραδιοφωνία.

Διετέλεσε διευθυντής στα πολιτικά περιοδικά «Πολιτικά Θέματα», «Crash», «Politics News» και στα life style «Status» και «Money and life». Ακόμη, υπήρξε διευθυντής της εβδομαδιαίας πολιτικής εφημερίδας «΄Αποψη» και αρχισυντάκτης ελεύθερου ρεπορτάζ στη «Βραδυνή» και στην εβδομαδιαία εφημερίδα «News».

Ασχολήθηκε με την επικοινωνία ως διευθυντής στις εταιρίες Free action και U-Turn και το διαδίκτυο δημιουργώντας ιστοσελίδες και σελίδες στα social media.

Διατηρεί τους ιστότοπους www.freesocial.gr, www.atticacoast.gr και www.medisense.gr.

Έχει πλούσιο συγγραφικό έργο. Έχει γράψει τέσσερα θεατρικά έργα, από τα οποία το ένα μαζί με τον δημοσιογράφο, πρώην βουλευτή Δημήτρη Κωνσταντάρα. Το μυθιστόρημα «Οι μύθοι του πάθους», το σατιρικό «Γάμος είναι θα περάσει», σειρά δέκα μικρών σατιρικών βιβλίων με τον γενικό τίτλο «Άκου να δεις», ενώ συμμετείχε, μαζί με πανεπιστημιακούς καθηγητές στη δημιουργία της «Σύντομης Ιστορίας της Ελλάδας», που εντάχθηκε στους τόμους της ΔΟΜΗΣ.