ΕΝ ΤΟΥΤΩ... ΝΙΚΟΖΗΣΤΕ ΚΟΝΤΑ, ΖΗΣΤΕ ΚΑΛΑΛΕΞΕΙΣ... ΨΥΧΗΣ

ΔΕΝ ΠΕΡΙΔΙΑΒΑΙΝΕΙ ΤΟΝ ΝΟΥ ΣΑΣ ΚΡΥΦΟΣ ΠΟΘΟΣ;

Νάτη, έρχεται σαν κύμα σε μια ερειπωμένη ακτή της Τυνησίας.

Σαν στολίδι σε φτωχική γιορτή σε μια καταφρονεμένη συνοικία της Καλκούτας.

Νάτη, βαδίζει απαλά τα σοκάκια του μυαλού μου, σαν να θέλει να περάσει απαρατήρητη μέσα από τα πρόστυχα βλέμματα αδιάκριτων κατοίκων, σε μια άχαρη γειτονιά.

Νάτη, για δείτε την πώς κινεί τους γοφούς της, πώς πάλλονται τα στήθη της καθώς περπατά, για δείτε την πώς με τα χέρια της σχίζει τον αέρα.

Έτσι αγέρωχη, για πείτε μου, δεν περιδιαβαίνει τον νου σας κρυφός πόθος; Δεν αναστενάζετε από την έλλειψή της, όταν κλείνετε άδεια την αγκαλιά σας;

Ξέρω.

Θα πείτε πως ο έρωτάς μου, όπως σε έναν υπολογιστή, εγκατέστησε στο μυαλό μου την περιγραφική δεξιότητα του Μαρκές, τις απαράμιλλες εμμονές του Μπουκόφσκι, τη λαχτάρα του Ντίνου Χριστιανόπουλου και τον μελαγχολικό ερωτισμό το Καρυωτάκη.

Πώς να πιστέψετε στον επιτηδευμένο έρωτα που δημιουργεί η τέχνη.     

 

Previous post

ΚΙ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΜΙΑ ΠΡΟΣΤΥΧΗ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ

Next post

Η ΕΜΜΗΝΟΣ ΡΗΣΗ ΜΟΥ, ΣΤΡΙΜΩΓΜΕΝΕΣ ΑΔΥΝΑΜΙΕΣ ΚΟΙΝΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Ο Νίκος Παπανικολάου είναι δημοσιογράφος.

Σπούδασε Χημικός Μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, αλλά τον κέρδισε η δημοσιογραφία, την οποία υπηρετεί από το 1983. Ασχολήθηκε με το ελεύθερο, το πολιτιστικό και το πολιτικό ρεπορτάζ. Συνεργάστηκε με πλήθος εφημερίδων και περιοδικών και δούλεψε στην ιδιωτική και κρατική τηλεόραση και την ελληνική ραδιοφωνία.

Διετέλεσε διευθυντής στα πολιτικά περιοδικά «Πολιτικά Θέματα», «Crash», «Politics News» και στα life style «Status» και «Money and life». Ακόμη, υπήρξε διευθυντής της εβδομαδιαίας πολιτικής εφημερίδας «΄Αποψη» και αρχισυντάκτης ελεύθερου ρεπορτάζ στη «Βραδυνή» και στην εβδομαδιαία εφημερίδα «News».

Ασχολήθηκε με την επικοινωνία ως διευθυντής στις εταιρίες Free action και U-Turn και το διαδίκτυο δημιουργώντας ιστοσελίδες και σελίδες στα social media.

Διατηρεί τους ιστότοπους www.freesocial.gr, www.atticacoast.gr και www.medisense.gr.

Έχει πλούσιο συγγραφικό έργο. Έχει γράψει τέσσερα θεατρικά έργα, από τα οποία το ένα μαζί με τον δημοσιογράφο, πρώην βουλευτή Δημήτρη Κωνσταντάρα. Το μυθιστόρημα «Οι μύθοι του πάθους», το σατιρικό «Γάμος είναι θα περάσει», σειρά δέκα μικρών σατιρικών βιβλίων με τον γενικό τίτλο «Άκου να δεις», ενώ συμμετείχε, μαζί με πανεπιστημιακούς καθηγητές στη δημιουργία της «Σύντομης Ιστορίας της Ελλάδας», που εντάχθηκε στους τόμους της ΔΟΜΗΣ.