ΕΥΡΩΠΗΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δίνουν «ψίχουλα» για το χρέος και θέλουν λιτότητα χωρίς τέλος

«Τσουνάμι» νέων μέτρων και ατελείωτο Γολγοθά με μακρόχρονη λιτότητα, θα υποστούν οι Έλληνες, καθώς η πρόταση που αναμένεται να διατυπώσουν οι δανειστές και θα γνωστοποιηθεί στην κυβέρνηση μέχρι αύριο Τετάρτη 1η Φεβρουαρίου για να επανεκκινήσουν οι διαπραγματεύσεις, θα είναι «όλεθρος» για τους φορολογούμενους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόταση εν πολλοίς υιοθετεί τα μέτρα που ζητάει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, δηλαδή τη μείωση του αφορολόγητουενδεχομένως και στα 6000 ευρώ και μάλιστα θα γίνεται απαιτητή η άμεση ψήφισή του.

Επίσης, με βάση πάντα τις ίδιες πληροφορίες, στην πρόταση θα συμπεριλαμβάνεται ρήτρα μείωσης της προσωπικής διαφοράς στις συντάξεις, αν υπάρξει απόκλιση στους στόχους.

Ένα ακόμη θέμα που «χώριζε» το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο με τους Ευρωπαίους δανειστές, δηλαδή η επίτευξη πρωτογενών πλεονασμάτων ύψους 3,5%, φαίνεται πως γεφυρώνεται, εις βάρος πάντα των Ελλήνων.

Όπως φαίνεται, τα πρωτογενή πλεονάσματα θα έχουν ρήτρα δεκαετίας: Για πέντε χρόνια μετά τη λήξη του μνημονίου 2019 – 2023 η Ελλάδα θα πρέπει να πετυχαίνει πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% και τα επόμενα πέντε χρόνια 2024 -2028, ο στόχος τίθεται στο 3%.

Ως «αντάλλαγμα» παρουσιάζεται η οριστικοποίηση των μέτρων για το χρέος, τα οποία όμως και πάλι δεν θα είναι άμεσα, αλλά θα είναι για μετά το 2018.

Με αυτό το σκληρό «πακέτο» αναμένεται να ξεπαγώσουν οι συζητήσεις και κυρίως να μπει το ΔΝΤ στο μνημόνιο, ώστε να μην μείνει το πρόγραμμα στα «χέρια» μόνο των Ευρωπαίων δανειστών.

ΠΗΓΗ: newsbomb.gr
Previous post

Άλλα 10 χρόνια κρίσης στην Ελλάδα...

Next post

Υποσχέθηκε στοματικό σεξ σε 1 εκατ. άνδρες

ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Ο Νίκος Παπανικολάου είναι δημοσιογράφος.

Σπούδασε Χημικός Μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, αλλά τον κέρδισε η δημοσιογραφία, την οποία υπηρετεί από το 1983. Ασχολήθηκε με το ελεύθερο, το πολιτιστικό και το πολιτικό ρεπορτάζ. Συνεργάστηκε με πλήθος εφημερίδων και περιοδικών και δούλεψε στην ιδιωτική και κρατική τηλεόραση και την ελληνική ραδιοφωνία.

Διετέλεσε διευθυντής στα πολιτικά περιοδικά «Πολιτικά Θέματα», «Crash», «Politics News» και στα life style «Status» και «Money and life». Ακόμη, υπήρξε διευθυντής της εβδομαδιαίας πολιτικής εφημερίδας «΄Αποψη» και αρχισυντάκτης ελεύθερου ρεπορτάζ στη «Βραδυνή» και στην εβδομαδιαία εφημερίδα «News».

Ασχολήθηκε με την επικοινωνία ως διευθυντής στις εταιρίες Free action και U-Turn και το διαδίκτυο δημιουργώντας ιστοσελίδες και σελίδες στα social media.

Διατηρεί τους ιστότοπους www.freesocial.gr, www.atticacoast.gr και www.medisense.gr.

Έχει πλούσιο συγγραφικό έργο. Έχει γράψει τέσσερα θεατρικά έργα, από τα οποία το ένα μαζί με τον δημοσιογράφο, πρώην βουλευτή Δημήτρη Κωνσταντάρα. Το μυθιστόρημα «Οι μύθοι του πάθους», το σατιρικό «Γάμος είναι θα περάσει», σειρά δέκα μικρών σατιρικών βιβλίων με τον γενικό τίτλο «Άκου να δεις», ενώ συμμετείχε, μαζί με πανεπιστημιακούς καθηγητές στη δημιουργία της «Σύντομης Ιστορίας της Ελλάδας», που εντάχθηκε στους τόμους της ΔΟΜΗΣ.