ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΣΕ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΝΑΖΙ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ

Διοργανωτής: ο ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς

Στο πλαίσιο της προσπάθειας δημοσιοποίησης και ανάδειξης του θέματος των γερμανικών αποζημιώσεων και οφειλών προς την Ελλάδα, πραγματοποιείται, με πρωτοβουλία του ανεξάρτητου ευρωβουλευτή Νότη Μαριά*, σχετική εκδήλωση στο πρώην ναζιστικό στρατόπεδο συγκέντρωσης Μπρέντοκ (Μemorial National du fort de Breendonk) -στην «καρδιά» της Ευρώπης, το Βέλγιο- χώρο ιδιαίτερης ιστορικής μνήμης, αφού εκεί μαρτύρησαν χιλιάδες πατριώτες.

Η διοργάνωση μιας ανάλογης εκδήλωσης έχει αυτήν την περίοδο ιδιαίτερη σημασία, καθώς είναι πρόσφατη η αποδοχή ως «παραδεκτή» της αναφοράς της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ) για τις γερμανικές αποζημιώσεις και επίκειται συζήτηση του θέματος, για πρώτη φορά σε θεσμικό όργανο της Ε.Ε. και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Στις ομιλίες θα γίνει αναφορά:

  • Στο Ολοκαύτωμα της Υπάτης που έζησε τρεις φορές τη λυσσαλέα καταστροφική μανία των Γερμανών.
  • Στην Κρύα Βρύση Ρεθύμνου που εντάχθηκε στα μαρτυρικά χωριά της Κρήτηςμ μετά το βαρύ φόρο αίματος που πλήρωσε στη διάρκεια της γερμανικής κατοχής.
  • Στα Ναζιστικά Στρατόπεδα Συγκέντρωσης.

21

Ομιλητές: Ο δημοσιογράφος Γιάννης Καζάσης, ο διευθυντής του περιοδικού «Επίκαιρα» Γιάννης Κορωναίος, η πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Μουσείου Κρητικής Παράδοσης Ειρήνη Χατήρη – Λαγουδάκη και ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 9 Δεκεμβρίου, ώρα 14.00 στο πρώην ναζιστικό στρατόπεδο συγκέντρωσης Μπρέντοκ, το Βέλγιο.      

H?mQ?? ?Ï? ???? ???? É`?????UÇ(EUROKINISSI/??Ï??? Å?Éi      

  • Ο κ. Νότης Μαριάς με την εμπεριστατωμένη και διαρκή δράση του πέτυχε την πιο πάνω απόφαση της Επιτροπής Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Previous post

Το κράτος πρόνοιας και η νέα στρατηγική της Αριστεράς

Next post

H «συντριβή» του ελληνικού κεφαλαίου

admin