OUTDOOR MAGAZINEUncategorizedΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣΓΕΙΤΟΝΙΚΕΣ ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣΖΗΣΤΕ ΚΟΝΤΑ, ΖΗΣΤΕ ΚΑΛΑΥΓΕΙΑ

Personal Trainer, Ατομική προπόνηση, Ψυχή τε και Σώματι!

Παρουσίαση : Σοφία Κουγιά

 

Έχεις καλό kung fu; 

SΗENZHI, ένας πολιτιστικός σύλλογος Ασιατικών τεχνών στο Ναύπλιο

 Δυο πολιτισμοί, πολλές κουλτούρες, ένας άνθρωπος που τα ενώνει.

Η Σοφία Κουγιά γεννήθηκε στο Άργος.  Ξεκίνησε από μικρή ηλικία να αμφισβητεί και να προπονείται.  Σήμερα είναι αφοσιωμένη στο Kung Fu, το Tai Chi, τη Yoga και όχι μόνο.
Αν και πολεμική τέχνη το Kung Fu σημαίνει εργασία, απόκτηση δεξιοτήτων μέσα στο χρόνο ώστε να γίνεσαι καλός σε κάτι. Γι’ αυτό αν κάποιος έχει καλό kung fu σημαίνει ότι έχει αποκτήσει δεξιότητες δύναμης, ταχύτητας, ευλυγισίας, αρμονίας. Ένα άλλο διάσημο σύνολο, δύσκολο και απαιτητικό σύστημα πολεμικών τεχνών, το Shaolin Eagle Claw Kung Fu(στυλ αετός), οι αρχές του βασίζονται στην καλλιέργεια της δύναμης jing (είναι το γνωστό yin και yang) ώστε να μετατραπεί σε πνεύμα chen, γίνεται παράλληλα με την εξάσκηση σε παραδοσιακά όπλα και με την συντέλεση αρετών. Η δύναμη chen, καλλιεργείται με ασκήσεις στο Chi kung και στα taolu (φόρμες /σκιαμαχίες),  στο κινέζικο σπαθί, στη λόγχη, στο κοντάρι, σε στιλέτο κ. άλ. Υπάρχει μια ακόμη τεχνική άσκησης προς αυτήν την βελτίωση, πρόκειται για την πολεμική αρετή Wu De όπου μέσα της εμπεριέχει :
την ανθρωπιά, την αφοσίωση, τον σεβασμό, τη σοφία και την εμπιστοσύνη!

SΗENZHI είναι ο Πολιτιστικός σύλλογος Ασιατικών τεχνών στο Ναύπλιο. Στεγάζεται σε έναν άνετο χώρο, φιλικό, ανοικτό σε όποιον επιθυμεί να ασκηθεί σωματικά ή/και πνευματικά.

Αν είστε «άνθρωπος της yoga» και συγκεκριμένα της hatha yoga, θα γνωρίζεται ότι είναι πρακτική που αυξάνει τη ζωτικότητα και προσφέρει υγιή κατάσταση. Δίνεται σημασία σε ασκήσεις φυσικού σώματος με έλεγχο και ρύθμιση της αναπνοής. Αρεστή και σε ανθρώπους που θέλουν να γυμναστούν χωρίς ιδιαίτερη καταπόνηση, η Yoga, μέσα από βαθιές αναπνοές και τεχνικές οραματισμού βοηθά να ενωθούμε με την οικουμενική συνείδηση μέσω του διαλογισμού.

Οι τεχνικές χαλάρωσης και απαλότητας, προς την κατεύθυνση ανάπτυξης της εσωτερικής (κρυφής) δύναμης και αρμονίας, μέσω συντονισμού χαλάρωσης του Νου και του σώματος, βοηθούν με το – ίσως λιγότερο γνωστό – Tai Chi. Μια πολεμική τέχνη, 2500 χρόνων παλιά, μετατράπηκε σε επιστήμη του νου και της εσωτερικής ενέργειας.

Η Σοφία Κουγιά συνταιριάζει ολιστικά τα παραπάνω· με ΖΕΝ και καθαρό βλέμμα, έχοντας δουλέψει πολύ και η ίδια με διάφορες τεχνικές, ασκήσεις αυτοσυγκέντρωσης και εντατική προπόνηση, καλλιέργησε την ενσυναίσθηση. Η προσωπική εμβάθυνση και η παρατήρηση της σωματικής κατάστασης καθενός «μαθητή», παροτρύνει την ίδια να θέλει να ανταποκριθεί στο μέγιστο βαθμό που μπορεί.

«Κάθε μέρα όλο και καλύτερος σε όλα», θα μπορούσε να είναι

το δικό της Μάντρα.

Ταυτόχρονα με την προπονήσεις και τις συμμετοχές της στην Εθνική, το 2005 ως μέλος της εθνικής ομάδας Wushu και υπό την καθοδήγηση του δασκάλου της Δημήτρη Δούκα  διαγωνίστηκε στο κυρτό σπαθί (dao) και κατέκτησε την Τρίτη θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παραδοσιακού Wushu Kung Fu που διεξήχθη στην πόλη Σιγιάν (επαρχία Χούμπεϊ ) της Κίνας, σε αυτό εκπροσωπήθηκαν 66 χώρες με 2000 αθλητές και αθλήτριες.

Η Σοφία, παράλληλα, διάβαζε για το Πάντειο  Πανεπιστήμιο την επιστήμη που διάλεξε να σπουδάσει, την Κοινωνιολογία. Μια επιστήμη της αμφισβήτησης λειτουργούσε άραγε ενισχυτικά στην κατεύθυνση των αναζητήσεων αλλά και της αθλητικής επιτυχίας της, έτσι ώστε, πλουτίζοντας το πνεύμα να επαληθεύει το αρχαίο ρητό «νους υγιής εν σώματι υγιές»;

«Ο κινέζικος και ινδικός πολιτισμός και οι μοναχοί του Θιβέτ», όπως θα μας πει η ίδια επηρεασμένη από μακρινά της ταξίδια «συνηγόρησαν εξίσου με το δικό μας πολιτισμό στη διαμόρφωση του χαρακτήρα και τη δόμηση της προσωπικότητάς της. Πρόκειται για βαθιά φιλοσοφικά συστήματα αλλά και σωματικές κουλτούρες. Διαπίστωσα ότι μέσω της καθημερινής εξάσκησης αποκτάς δεξιότητες σωματικές, δύναμη, ευλυγισία, ταχύτητα, χάρη αλλά και νοητική διαύγεια, αρμονία ,ευστροφία καθώς και καλλιέργεια του πνεύματος και διάφορων αρετών, ανθρωπιά, αφοσίωση, σεβασμό, σοφία , εμπιστοσύνη. Άρχισα να κατανοώ ότι γεννιόμαστε με πολλές δυνατότητες και αντοχές  και να επιλέγω το ανώτερο να μετουσιώνει το κατώτερο. Ο άνθρωπος  δημιούργησε πολιτισμούς που περιέχουν πρακτικούς τρόπους για να μπορέσει να αναπτυχθεί και να οδηγηθεί σε ανώτερη εξέλιξη”.

Στο πλαίσιο της σχολής και στη βάση καθορισμένου προγράμματος, πραγματοποιούνται και εξωτερικά εργαστήρια με σκοπό να αφήσουμε τη φύση να λειτουργήσει παράλληλα με την άσκηση, ενεργητικά και θεραπευτικά προς την κοινή προσπάθεια να ενωθεί το πολύπαθο σώμα με το νου.

Στο σημερινό καλοκαιρινό πρόγραμμα συμπεριλαμβάνονται Yoga και διαλογισμός σε εξωτερικούς χώρους ενώ και φέτος προγραμματίζονται τα μεγάλα ταξίδια στα βουνά.

Φέτος, για τέταρτη χρονιά σχεδιάζεται πάλι η εκδρομή Yoga and Martial Arts in Nature Vol.4  για το διάστημα 30 Ιουλίου έως 2 Αυγούστου, στο καταφύγιο του Πάρνωνα.

Στο SENZHI διοργανώνονται τακτικά προγράμματα kung fu, tai chi, eangle claw με ομαδικές προπονήσεις και personal training σε εξατομικευμένη βάση, ταυτόχρονα με διαλογισμό και yoga.

Τι μπορεί να μας βοηθήσει τελικά; Πως ξέρουμε τι είναι για εμάς;

Kung Fu , Yoga , Wushu (eagle claw style) , Tai Chi , Chi Kung , Hatha Yoga.
Τι μπορεί να ενισχύσει το πνεύμα μου, να θεραπεύσει τη ψυχή μου; Αφήστε το πνεύμα σας να αποφασίσει και ακούστε το σώμα τι θα σας πει.
Μπορείτε να επισκεφτείτε το χώρο της σχολής και να γνωρίσετε όλα αυτά καλύτερα.

Πραγματοποιούνται επίσης:

Healing Massage / Θεραπευτικό Μασάζ, Macrobiotic Foods / Μακροβιοτική διατροφή, Καλλιέργεια της ενέργειας και της συγκέντρωσης.

Στο SΗENZHI λειτουργούν εργαστήρια :
¥ Παιδικό (4-7 ετών)
¥ Παιδικό (7-12 ετών)
¥ Ενηλίκων (16 ετών +)
¥ Εφηβικό (12-16 ετών)
¥ Ενηλίκων (50 ετών+)
¥ Γυναικείο τμήμα ενδυνάμωσης
¥ Αυτοάμυνα

Η Σοφία Κουγιά είναι εκπαιδεύτρια της Σχολής
Πτυχιούχος Κοινωνιολογίας
Δίπλωμα Wushu Kung Fu Γ’ Κατηγορίας
Μαύρη ζώνη στο eagle claw από την Grandmaster Κινέζα 7ης γενιάς Lily Law
Παγκόσμια πρωταθλήτρια στο Dao (κυρτό σπαθί)
Ππιστοποιημένη Δασκάλα Υoga από την Yoga Alliance (μακρόχρονη εκπαίδευση στην Hatha Yoga).

Έδρα: Προφήτη Ηλία & Καλαμάτας | Ναύπλιο | Τηλ. 6972287136
email: sofiakougia@yahoo.gr

Μπορείτε να την ακολουθήσετε στο FB: https://www.facebook.com/shenzhiassociation

 

 

(από παλαιότερη δημοσίευση στο Palabourtzi.gr)

Previous post

ΣΤΑ ΚΑΦΕ ΚΑΙ ΤΑ ΜΠΑΡΑΚΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Next post

Λέξεις που συνθέτουν ένα γράμμα

admin