ΒΙΒΛΙΟΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο ΒΑΛΤΟΣ

     Η 17χρονη Μαργαρίτα κάθε βράδυ αφήνει ανοιχτή μια χαραμάδα στα ξύλινα κανάτια του παραθύρου της, για να βλέπει έξω στη νύχτα. Εκείνο το βράδυ όμως, αυτόπτης μάρτυρας ενός ειδεχθούς εγκλήματος, όλα για εκείνην θα ανατραπούν. Ο φόβος και ο θάνατος θα στοιχειώσουν το μικρό χωριό στην Καβάλα.  

Η αρχή μιας θανάσιμης καταδίωξης οδηγεί στο τέλος της αθωότητας. Ένα πηγάδι με κρυμμένα αποτρόπαια μυστικά, δύο αδίστακτοι άντρες σαδιστές υπεράνω κάθε υποψίας, ένα νυχτερινό κλαμπ κι ένας βάλτος γεμάτος πράσινη πηχτή λάσπη, που κάθε άνοιξη γεμίζει από ανθισμένα νούφαρα, που κρύβουν θανάσιμα μυστικά. Και η Λεϊλά, η μικρή  τσιγγάνα με το φυλακτό με τον χρυσό ουροβόρο όφι, που κρατάει στον κύκλο του ένα σπάνιο κόκκινο διαμάντι, η αρχαία κατάρα μιας αδυσώπητης μοίρας και η εκδίκηση της Αδελφότητας των μαχαιριών.   

Την ψυχή της Μαργαρίτας θα γεμίσουν σκοτεινοί δαίμονες και φονικά ένστικτα, πριν αναλάβει να γίνει ένας αληθινός άγγελος της εκδίκησης. 

 

«Ο Βάλτος», της Πασχαλιάς Βαρύτη-Κουμπλή 

Πασχαλιά Βαρύτη-Κουμπλή 

Αθήνα 2020: Εκδόσεις Κομνηνός 

Σελ.: 460 

Διαστάσεις: 14Χ21 

ISBN 978-618-5430-22-1  

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΗΣ ΠΑΣΧΑΛΙΑΣ ΒΑΡΥΤΗ-ΚΟΥΜΠΛΗ

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Πετροπηγή, ένα μικρό χωριό κοντά στην Καβάλα. Σπούδασα Κτηνιατρική στο ΑΠΘ και άσκησα το επάγγελμα μέχρι πρόσφατα. Είμαι παντρεμένη και έχω τρία παιδιά και μια εγγονούλα. Ζω στη Νέα Μάκρη Αττικής. 

«Το σπίτι της Μελισσάνθης» είναι το πρώτο μου βιβλίο. 

 

 

 

Previous post

ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΝΕΡΑΪΔΑΣ

Next post

Η ΒΙΟΛΕΤΑ, Η ΜΠΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ

admin