ΒΙΒΛΙΟΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΝΕΡΑΪΔΑΣ

«Το μυστικό της νεράιδας», της Μαρίας Μαυρουδή-Χουστουλάκη 

 

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ  

Η νεράιδα Μάργκω ήταν χαμογελαστή και ευτυχισμένη, όχι όμως και οι αδελφές της ή ο κόσμος γύρω της, που απολάμβανε ανέσεις, ταξίδια και άφθονα υλικά αγαθά αλλά μόνο για λίγο. Έπειτα, η χαρά έδινε τη θέση της στην γκρίνια, τη μοναξιά και τα νεύρα.  

Έσπαγε το κεφάλι της να βρει μια λύση. Δεν ήθελε να βλέπει άλλο πια λυπημένα πρόσωπα  

Τη μέρα όμως που άκουσε δυο πουλιά να μιλούν για τη δυστυχία του κόσμου, αποφάσισε να τα πλησιάσει και κάτι… άλλαξε. Τι σκαρφίστηκαν οι τρεις φίλοι; Ποιος ξέρει… Το σίγουρο πάντως είναι πως έκαναν κάτι σπουδαίο, γιατί ξαφνικά άλλαξε όλων η διάθεση με τρόπο μαγικό.  

     Ένα βιβλίο για τη χαρά της ζωής και την αγάπη της φύσης, τη συλλογικότητα και την αλληλεγγύη.     

  

Εκδόσεις Κομνηνός, Μαρία Μαυρουδή-Χουστουλάκη 

ΕικονογράφησηΕιρήνη Πηνελόπη-Κασσιμάτη 

Επεξεργασία εξωφύλλου: Σοφία Παπανικολάου  

Αθήνα 2020: Εκδόσεις Κομνηνός 

σελ. 37 

Διαστάσεις: 23,5Χ16 

ISBN: 978-618-5430-18-4 

Τιμή:12 

 

 ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ Μαρία Μαυρουδή– Χουστουλάκη  

 Η Μαυρουδή Μαρία γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης. Σπούδασε στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης. Πριν δύο χρόνια απέκτησε και το Μάστερ στην Ενιαία Ειδική Εκπαίδευση από το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου.  

Έχει διδάξει ως εκπαιδευτικός Γενικής Αγωγής σε σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης  του νομού Ηρακλείου. Τα δύο τελευταία χρόνια διδάσκει σε Τμήμα Ένταξης σε δημοτικό σχολείου. Με τη συνεργασία κι άλλων εκπαιδευτικών έγραψε ένα σεμινάριο  στην Ειδική Αγωγή και συγκεκριμένα στις Μαθησιακές Δυσκολίες- Δυσλεξίας στην ΕΕΠΕΚ.  Επίσης τα δύο τελευταία χρόνια κατέχει τη θέση υποδιευθύντριας στο ίδιο σχολείο. Μιλάει καλά Αγγλικά. Στα ενδιαφέροντά της  συγκαταλέγεται και η Δημιουργική Γραφή όπου παρακολουθεί  ένα ανάλογο διαδικτυακό σεμινάριο καθώς και η Δημοσιογραφία.  Ασχολείται με τη συγγραφή  παιδικών παραμυθιών, μαντινάδων κ ποίησης όπου και έχει  βραβευτεί σε Λογοτεχνικούς Διαγωνισμούς  και τα διηγήματά της έχουν περιληφθεί σε διάφορες Ανθολογίες.  Αρθρογραφεί σε κάποια τοπικά και πανελλήνια  site με ευρύτερη θεματολογία. Είναι στο Διοικητικό Σύλλογο των Εκπαιδευτικών Φαιστού  με την αρμοδιότητα του Ταμία  και στον  Αθλητικό Σύλλογο Στίβου ως γραμματέας  αντίστοιχα.  

Συμμετέχει  εθελοντικά στο Κοινωνικό Φροντιστήριο της περιοχής Μοιρών. 

 

Previous post

ΦΙΛΙΠ, ΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟΦΟΒΙΚΟ ΜΥΡΜΗΓΚΙ

Next post

Ο ΒΑΛΤΟΣ

admin