ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Ο ΤΖΟΝΙ ΞΥΠΝΗΣΕ», ΜΕ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ ΚΑΙ ΧΙΟΥΜΟΡ

Είχα όλα τα απαραίτητα στοιχεία για να είναι μια καλή παρουσίαση. Συγκίνηση, με τις προβολές βίντεο από τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και τα 15 εκατ. τραυματιών και από τη ζωή ενός νεαρού παιδιού του Τζόνι, που γι’ αυτόν αρκούσε μια στιγμή για να αλλάξει, δια παντός, και δραματικά η ζωή του.Χιούμορ και γέλιο με την προβολή αποσπάσματος από την κωμωδία «Εντιμότατοι φίλοι μου» με τον Ούγκο Τονιάτσι. Και αναφορά σε οράματα και ιδεολογίες σε μια εποχή που αξίες και ιδέες κυματίζουν σημαίες μεσίστιες, κουρελάκια.
«Ο Τζόνι ξύπνησε» του Κώστα Τζατζάνη, των εκδόσεων ΚΟΜΝΗΝΟΣ, είναι ένα υπέροχο, μεστό, μελλοντολογικό, επιστημονικής φαντασίας, αντιπολεμικό μυθιστόρημα, που περιγράφει με καθαρότητα μια κομμουνιστική, δημοκρατική κοινωνία του μέλλοντος, που στο επίκεντρό της διατηρεί τον ίδιο τον άνθρωπο.
Μίλησαν ο Νίκος Πηγαδάς, παλαίμαχος δημοσιογράφος, ο Θωμάς Χόνδρος, αναπληρωτής καθηγητής Πανεπιστημίου Πατρών και ο συγγραφές, Κώστας Τζατζάνης, Συνταξιούχος Αρχιτέκτονας- Πολεοδόμος και δόκτορας Γεωγραφίας.
Αποσπάσματα διάβασαν η Γωγώ Καποπούλου και ο Παναγιώτης Ορθοδόξου. Έπαιξε κιθάρα και τραγούδησε ο Νίκος Φαϊτάκης.
Παρουσίαση- συντονισμό έκανε ο Νίκος Παπανικολάου.

 

 

Previous post

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΝΑ ΑΚΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΗΧΟ ΣΟΥ

Next post

Ο ΜΕΝΙΟΣ ΚΙ Ο ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΜΕΝΟΥΝ ΣΠΙΤΙ - ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ

admin