ΒΙΒΛΙΟΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο ΦΟΥΣΚΑΚΙ ΤΑΚΙ ΣΤΟ ΞΕΦΩΤΟ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ

Ο Φουσκάτι Τάκι το μικρό ελεφαντάκι είναι δυστυχισμένο! Στο δάσος τα άλλα ζωάκια τον κοροϊδεύουν, γιατί έχει μεγάλη μύτη και χοντρά πόδια. Αν και ζει απομονωμένο και λυπημένο, γνωρίζει το Μικρό Δοντάκι κοφτερό σαν μαχαιράκι, το πανέξυπνο λαγουδάκι, που τον παίρνει από… το πόδι και προσπαθεί να του εμφυσήσει την αγάπη για τη ζωή και να το κάνει, πρώτα απ’ όλα, να αγαπήσει τον εαυτό του. Γιατί, όπως μαθαίνουμε, τα πουλιά και τα ζώα δεν τον κορόιδευαν επειδή είχε μεγάλη μύτη και χοντρά πόδια, «που ήταν φουσκωτός σαν τα φουσκωμένα πανιά ενός αερόπλοιου», αλλά επειδή «ψυχή μου, ο Φουσκάκι Τάκι προχωρούσε σαν φουσκωτό, ενώ ονειρευόταν ότι ήθελε να τρέχει γρήγορα σαν ζαρκάδι και να πετάει ψηλά σαν αητός».

Ένα τρυφερό και με χιούμορ παραμύθι που μιλάει για τη διαφορετικότητα και την πορεία προς την αυτογνωσία.             

«Ο ΦΟΥΣΚΑΚΙ ΤΑΚΙ ΣΤΟ ΞΕΦΩΤΟ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ»

Κείμενο: Νίκος Παπανικολάου

Σκίτσο: Μαρία Αδάμου

Εκδόσεις Κομνηνός

Σελ. 40

Τιμή: 13 ευρώ

ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Γεννήθηκα στην Αθήνα και από μικρό παιδί ήθελα να μεγαλώσω, έστω κι αν, όταν  μεγάλωσα, κατάλαβα πως θα ήταν καλύτερα να παραμείνω παιδί. Επειδή όμως, όπως διαπίστωσα, δεν μπορώ να επανέλθω σε αυτό που ήμουν, αποφάσισα να γράψω ένα παραμύθι για τα παιδιά, που παραμένουν ανυποψίαστα για το τι τους ξημερώνει.

Είναι το πρώτο παραμύθι που γράφω.

Τα προηγούμενά μου βιβλία: «Οι μύθοι του πάθους» (μυθιστόρημα, εκδόσεις Οδυσσέας), «Άκου να δεις» (10 βιβλιαράκια με… άχρηστες πληροφορίες, εκδόσεις Ηλιοτρόπιο), «Γάμος είναι θα περάσει» (σάτιρα, εκδόσεις Ηλιοτρόπιο), «Άνδρας μιας χρήσης» (σάτιρα, εκδόσεις Όστρια), «Σύντομη ιστορία της Ελλάδας» (συμπεριλαμβάνεται στη ΔΟΜΗ).

Έχω τελειώσει Χημικός Μηχανικός στο ΕΜΠ και δούλεψα ως δημοσιογράφος για 30 χρόνια.

Previous post

ΑΦΩΝΙΑ

Next post

ΜΙΚΡΗ ΓΙΟΡΤΗ

freesocial