ΒΙΒΛΙΟ

LOW DOWN: ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΣΑΤΙΡΑ

«Low Down», του Όθωνα Παπαδάκη  

Εκδόσεις ΚΟΜΝΗΝΟΣ, ΄Οθων Παπαδάκης

 

O ήρωας του Όθωνα Παπαδάκη, ο Φίλιππος Μάρας (όνομα–παραλλαγή του Φίλιπ Μάρλοου, ήρωα του Ρ. Τσάντλερ) είναι ηθικός, συναισθηματικός, παρορμητικός, άριστος ακροατής, καθόλου πειθαρχημένος στο ποτό, βαθύς γνώστης της jazz, του blues, και της rock, θυμόσοφος, καθόλου φιλοχρήματος, θυμώνει εύκολα αλλά του περνάει εξίσου εύκολα, έχει τρομερό χιούμορ και φαρμακερή ατάκα. Βάζει όρια στον εαυτό του για να τα καταπατήσει αμέσως μετά, αυτοσαρκάζεται αλλά και σαρκάζει τους γύρω του, χωρίς να υπολογίζει τις συνέπειες κι αυτό γιατί έχει έναν δικό του κώδικα τιμής απαραβίαστο. O Φίλιππος Μάρας, στην πρώτη του υπόθεση, αναλαμβάνει να παρακολουθήσει την Ειρήνη, την όμορφη σύζυγο ενός αντιπαθητικού, αμόρφωτου και πλούσιου εισοδηματία, που υποψιάζεται ότι παραβιάζει την… εβδόμη εντολή! Τι ακριβώς θα συμβεί στον ιδιόρρυθμο ντετέκτιβ στις περιπλανήσεις του σε ολόκληρη την Αθήνα, που ακολουθεί τα ίχνη μιας τόσο γοητευτικής και στιλάτης γυναίκας; Θα την πιάσει επ’ αυτοφώρω και πώς θα αντιδράσει ο άνδρας της; Τι σχέση, θα αναπτυχθεί ανάμεσα στον  ήρωά μας και την Ειρήνη; Μια ανατρεπτική ιστορία με αναπάντεχο φινάλε και το ασύλληπτο χιούμορ του ΄Οθωνα Παπαδάκη.

 

Ο ΄Οθων Παπαδάης γεννήθηκε στην Αθήνα μια χιονισμένη νύχτα του Γενάρη από Αθηναίους γονείς. Οι παππούδες και οι γιαγιάδες του ήρθαν από τη Μ. Ασία πρόσφυγες. Όλοι. Από τους τέσσερις, οι τρεις ήταν Έλληνες και η γιαγιά, από τη μεριά του πατέρα του, Αυστριακή. Αλλά κι αυτή από εκεί ήρθε, αν και γεννημένη στο Γκρατς. Το πώς βρέθηκε μαζί με τους υπόλοιπους στο καράβι της παντοτινής επιστροφής για την Ελλάδα, είναι μια άλλη ιστορία.

Μεγάλωσε στην Κυψέλη, έζησε στην Ιταλία, μετακόμισε στο Μαρούσι, όπου και ζει  ως τώρα.

Σπούδασε στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Πολιτικές Επιστήμες και στην Ιταλία στο Πανεπιστήμιο του Ουρμπίνο, Δημοσιογραφία.

Εργάστηκε σε ελληνικές εταιρείες και ξένες πολυεθνικές στον κλάδο των πωλήσεων και του marketing. Με πολλές διακυμάνσεις και «σισύφειες» παλινδρομήσεις, πότε στα χαμηλά πότε στα ψηλά και πότε στα ψιλά.

Παράλληλα, δραστηριοποιήθηκε και ως κειμενογράφος σε μεγάλες διαφημιστικές εταιρείες, αμερικανικές και ελληνικές.

Αυτό είναι το πρώτο του βιβλίο που παίρνει τον δρόμο της εξωστρέφειας.

 

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΤΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ «LOW DOWN» ΜΕ ΕΝΑ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑ ΣΤΟ 2130434485.

 

 

 

Previous post

ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΚΡΟΖΩΙΑ ΓΩΓΩ ΚΑΠΟΠΟΥΛΟΥ

Next post

ΤΡΕΞΕ ΝΑ ΣΩΘΕΙΣ: ΒΙΑ, ΒΙΑΣΜΟΙ ΚΑΙ ΘΕΙΑ ΔΙΚΗ

freesocial