ΒΙΒΛΙΟ

ΕΞΙ ΩΡΕΣ: ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΟ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ

«Έξι ώρες», του Μάνου Καστέλη, εκδόσεις Κομνηνός.

 

Εκείνη κι εκείνος στην αποβάθρα του σιδηροδρομικού σταθμού της Βιέννης αναμένουν το τρένο, που θα τους οδηγήσει σε διαφορετικό προορισμό.

Εκείνη, μια όμορφη γυναίκα με πράσινα φωτεινά μάτια και πλούσια καστανόξανθα μαλλιά, με τη σκιά της απογοήτευσης στα μάτια κι εκείνος ένας νέος άντρας με αθλητικό παράστημα, τραχύς, ρωμαλέος, με χαραγμένα βαθιά τα σημάδια που του έχουν αφήσει οι σκιές ενός αδυσώπητου βουνού, όπου έζησε τα περισσότερα χρόνια της ζωής του.

Η αναγγελία ότι τα δρομολόγια θα καθυστερήσουν «Έξι ώρες», θα αποτελέσει μια καλή αφορμή και για τους δυο να ξετυλίξουν λίγα μονοπάτια ζωής.

 

Μετά τη συλλογή του με ποιήματα (ποιητική πεζογραφία) που έφερε τον τίτλο «Θαλασσογραφίες» (εκδόσεις ΚΟΜΝΗΝΟΣ), ο Μάνος Καστέλης δημιούργησε ένα «γοητευτικό» μυθιστόρημα, τις «Έξι ώρες» που θα κυκλοφορήσει μέσα στον Δεκέμβριο.

Για πρώτη φορά, το 1979, εξέδωσε την ποιητική συλλογή «Ηλιοτρόπια» (εκδόσεις «Ευκλείδης») και το 1981 το μακρόπνοο συνθετικό του ποίημα «Μυστικός διάλογος».

Το 1996 επανήλθε με την ποιητική συλλογή «Σιωπηλές φλυαρίες» και το 1998 με τη συλλογή «Νυχτερινό Ταχυδρομείο».

Το 2006 έκανε το πρώτο του άνοιγμα στον πεζό λόγο με το «φιλοσοφημένο» μυθιστόρημα «Το τραγούδι του φλύαρου ποταμού».

Το 2017, οπότε και άρχισε τη συνεργασία του με τις εκδόσεις «Κομνηνός», έγραψε και κυκλοφόρησε τις υπέροχες «Θαλασσογραφίες».

 

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΤΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ «ΕΞΙ ΩΡΕΣ» ΜΕ ΕΝΑ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑ ΣΤΟ 2130434485.

Previous post

ΑΓΑΠΗΣ ΡΑΓΙΣΜΑΤΑ: ΔΕΚΑ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΟΔΥΝΗΣ ΚΑΙ ΛΥΤΡΩΣΗΣ

Next post

Η ΈΜΜΗΝΟΣ ΡΗΣΗ ΜΟΥ: ΟΙ ΤΟΛΜΗΡΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΜΙΑΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

freesocial