ΒΙΒΛΙΟΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ

Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΣΕ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ… Ω ΣΥΡΙΑ

Αδίστακτος δολοφόνος που αδυνατεί να πειστεί να εγκαταλείψει την εξουσία, που ρίχνει χημικά, οδηγώντας στην απελπισία έναν ολόκληρο λαό;

Κι όμως, η εικόνα που έχουμε διαμορφώσει στη Δύση για την Αραβική Άνοιξη και τον Πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ Αλ Άσαντ είναι… εικονική.

Στήθηκε ένα τεράστιο δίκτυο παραπληροφόρησης από ΝΑΤΟ, ΗΠΑ και τους συμμάχους της, για να νομιμοποιήσει το εγχείρημα της αποπομπής του, προς όφελος συγκεκριμένων οικονομικών συμφερόντων, όπως συνέβη με Γιουγκοσλαβία, Ιράκ και Λιβύη. Για να μετατρέψει σε αγωνιστές της ελευθερίας φονιάδες τζιχανιστές και να διασύρει ένα, μοναδικό στον αραβικό κόσμο, πολυκομματικό, δημοκρατικό καθεστώς, που έχει υιοθετήσει την ισότητα ανδρών-γυναικών και την ανεξιθρησκεία.

Σε αυτό το βιβλίο ανασύρονται πικρές αλήθεια για τη Δύση και την «κοσμοπολίτικη» ευρωπαϊκή Αριστερά, αποκαλύπτεται ο ρόλος Ρωσίας,  Παλαιστινίων και Χετζμπολάχ και διαλύονται μύθοι, όπως αυτός των Κούρδων μαχητών.

Ένα συγκλονιστικό, αποκαλυπτικό βιβλίο με ήρωες και «αποβράσματα», με τα βάσανα πάνω απ’ όλα, τις οδύνες και την πίστη στην αλήθεια και το δίκαιο ενός ολόκληρου λαού.

Αυτό που συμβαίνει στη Συρία, από το 2010 μέχρι σήμερα, είναι πλέον ξεκάθαρο, αλλά αν κάποιος προσποιείται πως κοιμάται, καμία κραυγή δεν θα μπορέσει να τον ξυπνήσει.

 

Νίκος Κλείτσικας

Γεννημένος στην Αθήνα το 1956, σπούδασε στο Πανεπιστήμιο της Νάπολης και πήρε το πτυχίο του στην Ιστορία και Αρχαιολογία.
Εργάστηκε στο Πανεπιστήμιο της Νάπολης, στη Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ιταλίας (C.G.I.L.) και συμμετείχε σε αρχαιολογικές ανασκαφές με τον καθηγητή Λουί Γκοντάρ.
Στη διάρκεια των φοιτητικών σπουδών πήρε μέρος στους αγώνες του ελληνικού και του ιταλικού φοιτητικού Κινήματος ως μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της Π.Α.Σ.Π., ως πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Φοιτητών Νάπολης και της  Ομοσπονδίας Ελληνικών Φοιτητικών Συλλόγων Ιταλίας, ως μέλος της Επιτροπής Ξένων Φοιτητών Ιταλίας κ.α.
Συμμετείχε, επίσης, σε πολλούς διεθνείς φορείς και οργανισμούς: στην κεντρική καθοδήγηση Συνδέσμου για τα Δικαιώματα και την Απελευθέρωση των Λαών (Δικαστήριο Μπέρτραντ Ράσελ), μέλος της Lega Ambiente (οικολογικό Κίνημα) κ.α.
Στην Ιταλία υπήρξε από τους πρωτεργάτες και μέλος των Διοικήσεων του Ελληνοϊταλικού Κέντρου Μελετών, του Κέντρου Ιστορικών Μελετών Κύπρου και του Συλλόγου Ελλήνων Εργαζομένων Νάπολης.
Εργάστηκε στην Ιταλία για έξι μήνες, στις πολιτικές εκλογές της Ιταλίας (Απρίλιος 2006) μαζί με τον Frank Luntz, για τον συντονισμό Πολιτικής Στρατηγικής Επικοινωνίας της κεντροαριστερής συμμαχίας Unione του Ρομάνο Πρόντι.
Είναι μέλος επιστημονικών συλλόγων και οργανισμών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Έχει γράψει τα βιβλία:

«Το ελληνικό φοιτητικό κίνημα και ο αντιδικτατορικός αγώνας στην Ιταλία», Προσκήνιο, 2000.

«Π.Α.Κ. Πανελλήνιο Απελευθερωτικό Κίνημα», Προσκήνιο, 2001.

«Φαινόμενα τρομοκρατίας – Ο ελληνικός νεοφασισμός μέσα από τα απόρρητα έγγραφα των Μυστικών Υπηρεσιών» (μαζί με τον Andrea Speranzoni), Προσκήνιο, 2003.

«O γόρδιος δεσμός της τρομοκρατίας και το ένοπλο κόμμα», Προσκήνιο, 2003.

«Κώστας Τσίμας – Σελίδες ζωής», Προσκήνιο, 2004.

«Η μνήμη δεν αρχειοθετείται», Direct, 2005.

«Ιταλικές πολιτικές εκλογές 2006», (μαζί με τον Διονύση Αναστασόπουλο), Verba, 2006.

Έχει επιλέξει, επιμεληθεί και προλογίσει:

* «Ο αρχιεπίσκοπος της γενοκτονίας, Marco Aurelio Rivelli», Προσκήνιο, 1999.

* «Το ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια, Ramsey Clark», Προσκήνιο, 2000.

* «Ιδού ο άνθρωπος, Massimo Consoli», Προσκήνιο, 2001.

* «Τι είναι οι Ερυθρές Ταξιαρχίες, Alberto Franceschini», Τυποεκτυπωτική, 2005.

Previous post

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΣΙΜΟΣ ΣΤHN open ERT

Next post

ΠΩΣ ΕΛΥΣΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΛΕΥΤΕΡΗ

freesocial