ΔΙΕΘΝΗΔΙΧΟΓΝΩΜΙΑ-ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚΠΡΟΣΩΠΑ

ΕΝΑΣ… ΥΠΕΡΟΧΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ

Του αρέσει το σκι και οι ταινίες του Ζαν-Κλοντ Βαν Νταμ, είναι οπαδός του μπάσκετ, ψάχνεται στο ντύσιμο, δοκιμάζει κομμώσεις αλλά και… πυρηνικά. Ο Κιμ Γιονγκ Ουν, ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας κάνει πυρηνικές δοκιμές και απειλεί στις μεγάλες δυνάμεις του σύγχρονου κόσμου, προκαλώντας έκπληξη και απορία. Τι χαρακτήρας, αλλά πάνω απ’ όλα ποιος άνθρωπος κρύβεται πίσω από το προσωπείο αυτού του άτεγχτου ηγέτη της Βόρειας Κορέας; Αυτός ο άλλοτε βλοσυρός άλλοτε χαμογελαστός «χοντρούλης»  τυπάς, προσωποποίηση της καταπίεσης και της «νοθευμένης» αντίληψης της εξουσίας, ελέγχει μια ολόκληρη χώρα και απειλεί θεούς και δαίμονες.

Μπορεί να μετατρέψει τη χώρα του σε μια μεγάλη πυρηνική δύναμη και να δημουργήσει ανεπανόρθωτες ζημιές στην Ιαπωνία και τις ΗΠΑ;

Πριν καταλήξει κάποιος σε συμπεράσματα, για το πώς ο νεότερος ηγέτης του κόσμου κατόρθωσε να έχει τόση αίγλη και να απασχολεί τον ΟΗΕ και τις μεγάλες δυνάμεις, ας αναρωτηθεί με ποιο τρόπο, με τη βοήθεια ποιων πέτυχε να οπλίσει τη Βόρεια Κορέα με πυρηνικά και να μην διστάζει τώρα να εναντιώνεται στον διεθνή παράγοντα;

Η δοκιμή μιας βόμβας υδρογόνου αποτελεί ένα ακόμη βήμα στην εκστρατεία του Κιμ να αναγάγει τη χώρα του σε πυρηνική δύναμη, αξιόπιστη και τρομακτική.

Όταν ανέλαβε την εξουσία τον Δεκέμβριο του 2011 μετά τον θάνατο του πατέρα του Κιμ Γιονγκ Ιλ, θεωρούσαν ότι είναι ευάλωτο, χωρίς εμπειρία και επιρρεπής στη χειραγώγηση από τους υψηλόβαθμους αξιωματικούς του στρατού. Γρήγορα όμως απέδειξε πως προφυλάσει την εξουσία του, πως γνωρίζει να τον τρόπο να παρακάμπτει όσους μπορεί να τον απειλήσουν. 

Το 2013 ζήτησε την εκτέλεση του ισχυρού θείου του, του Γιανγκ Σονγκ Τάεκ, τον οποίο κατηγόρησε για προδοσία και διέταξε τη δίωξη υψηλόβαθμων αξιωματούχων που θεωρούσαι απειλή. Επίσης κατηγορείται ότι οργάνωσε τη δολοφονία του ετεροθαλούς αδελφού του Κιμ Γιονγκ Ναμ στη Μαλαισία τον Φεβρουάριο.

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν φαίνεται να παίρνει παράλληλα αποστάσεις και από την Κίνα, τον ισχυρότερο σύμμαχο της Βόρειας Κορέας, αρνούμενος να σταματήσει την κούρσα εξοπλισμών.

Το 2016 ο Κιμ Γιονγκ Ουν διορίστηκε πρόεδρος της Επιτροπής Κρατικών Υποθέσεων, η οποία είναι πάνω από οποιαδήποτε άλλη εξουσία στη Βόρεια Κορέα, αναλαμβάνοντας τον πλήρη έλεγχο της χώρας.

Ο Κιμ είναι γιος της τρίτης συζύγου του πατέρα του, της Κο Γιονγκ Χι, μιας Κορεάτισσας χορεύτριας που γεννήθηκε στην Ιαπωνία, η οποία πέθανε το 2004 από καρκίνο στο στήθος. Ο Κιμ Γιονγκ Ουν έκανε μέρος της σχολικής του εκπαίδευσης στην Ελβετία, όπου ζούσε η αδελφή της μητέρας του.

2

Ο Ντένις Ρόντμαν, πρώην παίκτης των Chicago Bulls, έχει επισκεφθεί αρκετές φορές την Πιονγκγιάνγκ και είναι ένας από τους λίγους Δυτικούς που έχουν συναντηθεί πρόσφατα με τον Κιμ.

31

 

 

Previous post

ΦΡΙΚΗ ΣΤΗΝ ΥΕΜΕΝΗ

Next post

ΤΖΟΛΙ: ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΑΠΛΩΣ ΝΑ ΠΕΡΝΑΩ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΟΥ

admin