ΛΕΞΕΙΣ... ΨΥΧΗΣ

ΛΕΞΕΙΣ… ΨΥΧΗΣ

Ευχαριστώ όλους σας που αφήσατε το μήνυμα της αγάπης να αγγίξει την καρδιά μου και να ζεστάνει την ψυχή μου με καλοσύνη, γαλήνη και χαρά την μέρα της γιορτής μου.

Ήταν τόσο πολλά τα μηνύματα που πραγματικά μου είναι αδύνατον να απαντήσω στον καθένα σας ξεχωριστά, αν και θα το θελα πολύ.

Αλήθεια δεν ξέρω τον πραγματικό λόγω που ειδικά φέτος νόμισα ότι άγγιξα την μαγεία που μια ζωή αναζητάει ο καθένας μας στη ζωή του.

Τι είναι όμως αυτό που κάνει την γιορτή μας μοναδική;

Ίσως γιατί πιστεύουμε ακόμη στα όμορφα πράγματα και θέλουμε να αγγίξουμε για λίγο την μαγεία της παιδικής μας αθωότητας, ταξιδεύοντας για λίγο σ’ αυτό το μαγικό ταξίδι, όπως τότε που ήμασταν παιδιά, περιμένοντας πως και πώς να έρθει η γιορτή μας.

Να πάμε το πρωί στην εκκλησία, να μυρίσει το σπίτι από λογής λογής μυρωδιές γλυκών,φτιαγμένα με τόση μαστοριά από της μάνας μας τα χέρια.

.Ίσως γιατί η πόρτα του σπιτιού μας δεν έκλεινε όλη μέρα, αφού τόσοι πολλοί θα¨ρχονταν να ευχηθούν…

Ίσως γιατί θέλουμε να πιστέψουμε ότι υπάρχει μια καλή νεράιδα που θα ακούσει την μελωδία της ψυχής μας και θα μπορέσει να πραγματοποιήσει μια από τις επιθυμίες μας.

Ίσως γιατί όλοι έχουμε την ανάγκη να νιώσουμε ότι έχουμε ανθρώπους δίπλα μας που μας νοιάζονται και μας αγαπούν.

Ίσως γιατί περνάμε περισσότερο χρόνο με τους δικούς μας αγαπημένους ανθρώπους. Ίσως γιατί εισπράττουμε αγάπη με πράξεις, με λόγια, με μηνύματα

Ίσως γιατί είμαστε πιο τυχεροί από κάποιους άλλους που το τηλέφωνο η το κουδούνι του σπιτιού τους είναι στη σίγαση. Είναι εκείνοι οι μοναχικοί άνθρωποι όχι από επιλογή, αλλά γιατί έτσι το όρισε η ζωή να περνάνε μόνοι τους όλες τις μέρες του χρόνου, ακόμη και τη μέρα της γιορτής τους.Πράγμα που δυστυχώς δεν είναι αυτονόητα για όλους μας.

Σκέφτομαι και πόσοι άλλοι ζουν το ακραίο και τραγικό συναίσθημα της γιορτινής ατμόσφαιρας με ανθρώπους μαζεμένους γύρω τους, με φώτα, μουσικές , και από την άλλη το απέραντο κενό ότι κάτι λείπει…

Εύχομαι από καρδιάς να αφήσουμε το φως να μας οδηγήσει σε έναν καλύτερο κόσμο με υγεία, ευημερία και αγάπη…είναι στο χέρι μας να το ανακαλύψουμε μόνοι μας από την αρχή…

Iωάννα Ζαχαροπούλου

Previous post

Χρυσές Σφαίρες με "χρυσή" τηλεθέαση

Next post

Τραμπ: ψώνιο της σόουμπιζ;

freesocial