ΛΕΞΕΙΣ... ΨΥΧΗΣ

Κατασκευάζουμε ένα μανδύα θλίψης για να ντύσουμε το ιδανικό…

Γεμίζουμε τη ζωή μας με προσδοκίες και πνιγόμαστε από αυτές ή εγκλωβίζουμε ανθρώπους σε αυτές.

Πολλές φράσεις θα μπορούσες να συμπληρώσεις με πρόθεμα  το «θα ήθελα να…».

Ας ξεκινήσουμε από τα γενικά.

Σαν βάλεις σε αυτήν την πρόταση «παρελθόν», ας πούμε «θα ήθελα να μπορούσα να γύριζα πίσω το χρόνο», αμέσως θα καταλάβεις πως δεν υπάρχει καταφύγιο απ’ τις αναμνήσεις και τη συνείδηση σ’ αυτόν τον κόσμο.

Τα “πνεύματα” των επιπόλαιων πράξεών μας ή των υποτιθέμενων επιτυχημένων εναλλακτικών επιλογών μας, θα σε κυνηγούν με ή χωρίς μετάνοια!

Αν βάλεις πάλι σε αυτήν την πρόταση “μελλοντικό ενεστώτα”, ας πούμε «θα ήθελα να έχω μια όμορφη ζωή», θα καταλάβεις πως οι άνθρωποι, πιο πρόθυμα πληρώνουν για ότι δεν έχουν απ το να ευγνωμονούν για ότι καλό έχουν ήδη αποκτήσει.

Και απ τα γενικά ας πάμε τώρα στα ειδικά.

Αν βάλεις σε αυτήν την πρόταση «αποτέλεσμα», ας πούμε «θα ήθελα να ήταν θετικός, να μ αγαπούσε, να με σκέφτεται, να με νοιάζεται περισσότερο, να με καταλαβαίνει, να με αισθάνεται, να με σέβεται, να με διασκεδάζει, να με συγκινεί, να με συναρπάζει –και ότι ακόμα μπορείς να φανταστείς-» θα καταλάβεις πως οι προσδοκίες που έχουμε για τον άλλον, έχουν επιπτώσεις στην κρίση μας, στην επιλογή μας και στην συμπεριφορά μας άμεσα και γρήγορα, αφού αυτό-απορρίπτουμε αυτό που επιλέξαμε γιατί δεν πληροί τις προδιαγραφές που υποθέταμε ότι είχε.

Ως συνέπεια, κατασκευάζουμε ένα μανδύα θλίψης για να ντύσουμε το ιδανικό, ιδεατό που δεν είχε και έχει καμία υπόσταση. Στις χειρότερες περιπτώσεις μάλιστα, φτιάχνουμε και τα απαραίτητα εργαλεία για να αυτοτιμωρηθούμε.

Καλές οι προσδοκίες αλλά κρατήστε τις για τον εαυτό σας, με στόχο να ελπίζετε και να αναμένετε στη ζωή σας, μόνο  αυτό που περνά απ το χέρι σας και που προτίθεστε να κάνετε γιατί όλα τα υπόλοιπα, θα μοιάζουν σαν κάτι ευχές σε αστέρι που πέφτει στη γη… δηλαδή σε κάτι ήδη καμένο, ανενεργό και νεκρό.

Σας αφήνω με κάποιες τελικές σκέψεις: πόσο αυθόρμητα κάνετε πράγματα στη ζωή σας;

Πόσο ανεπηρέαστα αισθάνεστε, επιλέγετε ή επιθυμείτε;

Πόσο ποθείτε κάτι ή κάποιον χωρίς καμία κρυμμένη σκοπιμότητα;

Σας προκαλώ… συμπληρώστε μια λίστα με φράσεις στο πρόθεμα «θα ήθελα να…» για να δείτε πως τη ζωή από απλή, την κάναμε πολύπλοκη!

Αγάπη Σιγάλα

Previous post

Kενό ηγεσίας στην Ευρώπη

Next post

Τα Βαλκάνια είναι έτοιμα να πάρουν φωτιά!

freesocial