ΥΓΕΙΑ

Καλύτερη υγεία, καλύτερο σώμα, καλή φυσική κατάσταση

Η αλλαγή χρονιάς θα μπορούσε να σηματοδοτήσει μια νέα περίοδο στη ζωή μας. Κι αυτή δεν θα μπορούσε να είναι άσχετη από τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε τη διατροφή και την καθημερινότητά μας.

Της Ματίνας Χρονοπούλου, B.Sc., N.D., Ph.D

Είμαστε έτοιμοι για τη δική μας καταπληκτική χρονιά;

Καθώς τίποτα δεν είναι σημαντικότερο από την υγεία μας, ας επιδιώξουμε να αλλάξουμε τις διατροφικές μας συνήθειες και τον τρόπο που κινούμαστε και ζούμε.

Η φύση είναι γενναιόδωρη, γιατί λοιπόν να μην επανεκκινήσουμε τη ζωή μας στρεφόμενοι σε όσα μπορεί να μας προσφέρει, αφού αποτελούν ό,τι πολυτιμότερο για τον οργανισμό μας; Το καύσιμό του;

2

Οι πράσινες τροφές, πλούσιες σε βιταμίνη C, οι πολυφαινόλες και τα αντιοξειδωτικά για την θωράκιση αλλά και στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος βρίσκονται σε αυτήν και είναι λάθος να αναζητούμε αλλού τη λύτρωση: την καλύτερη υγεία, το καλύτερο σώμα, την καλή φυσική κατάσταση. …

Απέναντι σε αυτή τη «νέα» στάση ζωής η Ιπποκράτειος Iατρική (Naturopathic Medicine) μπορεί να προσφέρει ένα ακαταμάχητο όπλο, καθώς συμπεριλαμβάνει φυσικές θεραπευτικές μεθόδους, βασίζεται σε όλα όσα προσφέρει η φύση και θεωρεί πως η πρόληψη της ασθένειας μπορεί να επιτευχτεί και με φυσικούς τρόπους.

Εκτός όμως από την κατάλληλη φυσική διατροφή, η άσκηση αποτελεί το αναγκαίο συμπλήρωμα για μια υγιή ζωή: καταπολεμά την παχυσαρκία, βοηθά στην αποβολή του άγχους και τους στρες, μας κάνει πιο επικοινωνιακούς, μας προσφέρει καλύτερο ύπνο, κρατά σε ισορροπία τους οργανικούς μας δείκτες, καταπολεμά την οστεοπόρωση, βοηθά σε μεγάλο βαθμό τη μνήμη μας. Με λίγα λόγια η άσκηση μάς προσφέρει καλύτερη ποιότητα ζωής.

Παράλληλα, σύμφωνα με νεότερες μελέτες, η άσκηση είναι ωφέλιμη και ως προς την επιμήκυνση της ζωής μας.

Σουηδοί επιστήμονες εξέτασαν το πώς επηρεάζει η άσκηση και γενικά η σωματική δραστηριότητα στη μεσήλικη ζωή σε σχέση με τη θνησιμότητα. Οι ειδικοί διαπίστωσαν ότι το μεγαλύτερο ποσοστό θνησιμότητας αφορούσε τους άνδρες που κάθονταν στην τηλεόραση και δεν είχαν καθόλου σωματική δραστηριότητα.

Οι Σουηδοί ερευνητές υπολογίζουν ότι τα άτομα που έχουν έντονη σωματική δραστηριότητα, ακόμα και μετά την ηλικία των 50 ετών, θα ζήσουν για 2,3 περισσότερα χρόνια από τα άτομα που κάνουν καθιστική ζωή και 1,1 περισσότερα χρόνια από τα άτομα που έχουν χαμηλή σωματική δραστηριότητα.

Τα άτομα με σωματική δραστηριότητα θα κερδίσουν όντως χρόνια ζωής ακόμα και αν ξεκινήσουν την όποια άσκηση επιλέξουν σε μεγάλη ηλικία, δηλαδή μετά τα 50 τους χρόνια. Ωστόσο, τα αποτελέσματα και τα οφέλη αυτή της ενέργειας θα φανούν μετά από μια περίοδο 5-10 ετών.

Συνοπτικά λοιπόν, αν θέλουμε να ξαναμπούμε με αξιώσεις στο παιχνίδι της ζωής, είναι καιρός να αλλάξουμε τη διατροφή μας, επιλέγοντας να απολαμβάνουμε όλα όσα μας προσφέρει απλόχερα η φύση και την άσκηση, αναγκαίο συμπλήρωμα μιας ολοκληρωμένης ζωής.     

 

 

Previous post

M αγαπά ~ δε μ αγαπά

Next post

Κιμ Γιονγκ Ουν: Έφτιαξε το ημερολόγιο του 2017 γεμάτο με σέξι αεροσυνοδούς!

ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Ο Νίκος Παπανικολάου είναι δημοσιογράφος.

Σπούδασε Χημικός Μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, αλλά τον κέρδισε η δημοσιογραφία, την οποία υπηρετεί από το 1983. Ασχολήθηκε με το ελεύθερο, το πολιτιστικό και το πολιτικό ρεπορτάζ. Συνεργάστηκε με πλήθος εφημερίδων και περιοδικών και δούλεψε στην ιδιωτική και κρατική τηλεόραση και την ελληνική ραδιοφωνία.

Διετέλεσε διευθυντής στα πολιτικά περιοδικά «Πολιτικά Θέματα», «Crash», «Politics News» και στα life style «Status» και «Money and life». Ακόμη, υπήρξε διευθυντής της εβδομαδιαίας πολιτικής εφημερίδας «΄Αποψη» και αρχισυντάκτης ελεύθερου ρεπορτάζ στη «Βραδυνή» και στην εβδομαδιαία εφημερίδα «News».

Ασχολήθηκε με την επικοινωνία ως διευθυντής στις εταιρίες Free action και U-Turn και το διαδίκτυο δημιουργώντας ιστοσελίδες και σελίδες στα social media.

Διατηρεί τους ιστότοπους www.freesocial.gr, www.atticacoast.gr και www.medisense.gr.

Έχει πλούσιο συγγραφικό έργο. Έχει γράψει τέσσερα θεατρικά έργα, από τα οποία το ένα μαζί με τον δημοσιογράφο, πρώην βουλευτή Δημήτρη Κωνσταντάρα. Το μυθιστόρημα «Οι μύθοι του πάθους», το σατιρικό «Γάμος είναι θα περάσει», σειρά δέκα μικρών σατιρικών βιβλίων με τον γενικό τίτλο «Άκου να δεις», ενώ συμμετείχε, μαζί με πανεπιστημιακούς καθηγητές στη δημιουργία της «Σύντομης Ιστορίας της Ελλάδας», που εντάχθηκε στους τόμους της ΔΟΜΗΣ.