ΕΡΕΥΝΑ

Καλα, αυτοι οι μυθοι για το σεξ θα σας αφησουν αναυδους…

Οι γνώσεις μας για το σεξ προέρχονται από πρώιμες περιγραφές των γονιών μας, από τυχόν ενημερωτικές ημερίδες στο σχολείο και φυσικά από το ίντερνετ το οποίο πλέον είναι διαθέσιμο σε κάθε μικρό παιδί από αρκετά μικρή ηλικία.

Αλλά σε γενικές γραμμές, εξακολουθούν να υπάρχουν κάποιες προκαταλήψεις σχετικά με το σεξ. Αυτοί οι “μύθοι” βασίζονται σε ένα “παιχνίδι αριθμών”, όπου για παράδειγμα το μέγεθος του πέους, η συχνότητα του αυνανισμού και της σεξουαλικής επαφής και άλλες πτυχές του σεξ… δραματοποιούνται σε υπερβολικό βαθμό.

Έτσι, έχουν γεννηθεί και αναπαραχθεί κάποιοι “κανόνες” για το πώς “πρέπει” να είναι το σεξ, κάτι που οδηγεί σε άγχος και παρερμηνείες. Για παράδειγμα, μελέτη που δημοσιεύθηκε το 2013 στο επιστημονικό περιοδικό Proceedings of the National Academy of Sciences, έδειξε ότι δεν είναι το μέγεθος του πέους αυτό που μετράει περισσότερο για μια γυναίκα, αλλά είναι ο χαρακτήρας του άντρα εκείνος που κάνει τη διαφορά.

Και όχι μόνο για το επίπεδο της σχέσης τους, αλλά και για την ικανοποίηση στο καθαρά σεξουαλικό κομμάτι. Η εμπιστοσύνη, η προσωπικότητα και η έλξη είναι ισχυροί προάγγελοι για τη σεξουαλική ικανοποίηση και τείνουν να μετράνε πολύ περισσότερο στην γυναίκα, από ό,τι το μέγεθος του πέους του άντρα.

Αυτό είναι μόνο ένα από τα παραδείγματα για τους μύθους γύρω από το σεξ, που ορίζουν τον τρόπο που συμπεριφερόμαστε περί αυτού.

ΠΗΓΗ: imop.gr

 

Previous post

ΑΓΑΠΗ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ

Next post

Ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα για τον «Καζαντζάκη» στη Νότια Γαλλία

ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Ο Νίκος Παπανικολάου είναι δημοσιογράφος.

Σπούδασε Χημικός Μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, αλλά τον κέρδισε η δημοσιογραφία, την οποία υπηρετεί από το 1983. Ασχολήθηκε με το ελεύθερο, το πολιτιστικό και το πολιτικό ρεπορτάζ. Συνεργάστηκε με πλήθος εφημερίδων και περιοδικών και δούλεψε στην ιδιωτική και κρατική τηλεόραση και την ελληνική ραδιοφωνία.

Διετέλεσε διευθυντής στα πολιτικά περιοδικά «Πολιτικά Θέματα», «Crash», «Politics News» και στα life style «Status» και «Money and life». Ακόμη, υπήρξε διευθυντής της εβδομαδιαίας πολιτικής εφημερίδας «΄Αποψη» και αρχισυντάκτης ελεύθερου ρεπορτάζ στη «Βραδυνή» και στην εβδομαδιαία εφημερίδα «News».

Ασχολήθηκε με την επικοινωνία ως διευθυντής στις εταιρίες Free action και U-Turn και το διαδίκτυο δημιουργώντας ιστοσελίδες και σελίδες στα social media.

Διατηρεί τους ιστότοπους www.freesocial.gr, www.atticacoast.gr και www.medisense.gr.

Έχει πλούσιο συγγραφικό έργο. Έχει γράψει τέσσερα θεατρικά έργα, από τα οποία το ένα μαζί με τον δημοσιογράφο, πρώην βουλευτή Δημήτρη Κωνσταντάρα. Το μυθιστόρημα «Οι μύθοι του πάθους», το σατιρικό «Γάμος είναι θα περάσει», σειρά δέκα μικρών σατιρικών βιβλίων με τον γενικό τίτλο «Άκου να δεις», ενώ συμμετείχε, μαζί με πανεπιστημιακούς καθηγητές στη δημιουργία της «Σύντομης Ιστορίας της Ελλάδας», που εντάχθηκε στους τόμους της ΔΟΜΗΣ.