Η ΖΩΗ ΜΑΣ ΕΚΠΛΗΣΣΕΙ

Γυμναστήριο-σκάφος στον Σηκουάνα

Μια ιταλική εταιρεία είχε την ιδέα για να κάνει τους ανθρώπους να ασκούνται περισσότερο.

Σχεδίασε ένα γυμναστήριο-σκάφος, το οποίο θα χρησιμοποιεί την ανθρώπινη ενέργεια για να κινείται πάνω-κάτω στον ποταμό Σηκουάνα στο Παρίσι.

Το σκάφος θα έχει μήκος 20 μέτρα και χωρητικότητα 45 ατόμων.

«Το Paris Navigating Gym διερευνά τις δυνατότητες αξιοποίησης της ανθρώπινης δύναμης», δήλωσε ο Κάρλο Ράτι, της ομώνυμης εταιρείας.

«Είναι συναρπαστικό να δούμε πως η ενέργεια, που παράγεται από μια προπόνηση στο γυμναστήριο μπορεί πραγματικά να βοηθήσει στην ώθηση ενός σκάφους», πρόσθεσε.Οπως είπε, οι σχεδιαστές εκτιμούν πως το σκάφος θα μπορούσε να ολοκληρωθεί σε 18 μήνες. Σε περίπτωση που το σκάφος δεν έχει αρκετούς επιβάτες για να κινηθεί, τότε θα χρησιμοποιούνται ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Το γυμναστήριο-σκάφος, ίσως, γίνει ένας από τους λόγους για να επισκεφτείτε το Παρίσι στο μέλλον!

Φωτογραφίες: Carlo Ratti Associati

 

Πηγή: iefimerida.gr
Previous post

Η πλανητική κρίση και τα δεινά της ανθρωπότητας

Next post

Απλά, κράτησέ με από το χέρι

ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Ο Νίκος Παπανικολάου είναι δημοσιογράφος.

Σπούδασε Χημικός Μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, αλλά τον κέρδισε η δημοσιογραφία, την οποία υπηρετεί από το 1983. Ασχολήθηκε με το ελεύθερο, το πολιτιστικό και το πολιτικό ρεπορτάζ. Συνεργάστηκε με πλήθος εφημερίδων και περιοδικών και δούλεψε στην ιδιωτική και κρατική τηλεόραση και την ελληνική ραδιοφωνία.

Διετέλεσε διευθυντής στα πολιτικά περιοδικά «Πολιτικά Θέματα», «Crash», «Politics News» και στα life style «Status» και «Money and life». Ακόμη, υπήρξε διευθυντής της εβδομαδιαίας πολιτικής εφημερίδας «΄Αποψη» και αρχισυντάκτης ελεύθερου ρεπορτάζ στη «Βραδυνή» και στην εβδομαδιαία εφημερίδα «News».

Ασχολήθηκε με την επικοινωνία ως διευθυντής στις εταιρίες Free action και U-Turn και το διαδίκτυο δημιουργώντας ιστοσελίδες και σελίδες στα social media.

Διατηρεί τους ιστότοπους www.freesocial.gr, www.atticacoast.gr και www.medisense.gr.

Έχει πλούσιο συγγραφικό έργο. Έχει γράψει τέσσερα θεατρικά έργα, από τα οποία το ένα μαζί με τον δημοσιογράφο, πρώην βουλευτή Δημήτρη Κωνσταντάρα. Το μυθιστόρημα «Οι μύθοι του πάθους», το σατιρικό «Γάμος είναι θα περάσει», σειρά δέκα μικρών σατιρικών βιβλίων με τον γενικό τίτλο «Άκου να δεις», ενώ συμμετείχε, μαζί με πανεπιστημιακούς καθηγητές στη δημιουργία της «Σύντομης Ιστορίας της Ελλάδας», που εντάχθηκε στους τόμους της ΔΟΜΗΣ.