ΑΡΘΡΑΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣΖΗΣΤΕ ΚΟΝΤΑ, ΖΗΣΤΕ ΚΑΛΑ

Ο φόβος της πολιτικής Τραμπ οδηγεί σε… γενναιοδωρία

Φαίνεται πως η αρνητική στάση του νέου Προέδρου των ΗΠΑ Ν.  Τραμπ απέναντι στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειες, έχει ευαισθητοποιήσει τους πολίτες, που δημιουργούν ένα είδος κινήματος γενναιοδωρίας προς τις περιβαλλοντικές οργανώσεις.

Αντιστάθμισμα στην πολιτική που αναμένεται να ασκήσει ο Ρεπουμπλικάνος Πρόεδρος;

Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα το Bloomberg, μετά την αναπάντεχη νίκη του Donald Trump στις 8 Νοεμβρίου παρατηρείται μία έξαρση από δωρεές πολιτών.

Οι Environmental Defense Fund και Sierra Club, περιβαλλοντικές οργανώσεις που διαχειρίζονται πολύ μεγάλα κεφάλαια, έχουν πολλαπλασιάσει (σε ετήσια βάση) τις συνδρομές πολιτών μέσα στο Νοέμβριο 2016.

Μάλιστα, πολλοί επώνυμοι απευθύνουν έκκληση προς τους πολίτες των Ηνωμένων Πολιτειών να ενισχύσουν το έργο των περιβαλλοντικών οργανώσεων.

Ο κ.Trump έχει διαμηνύσει πως θέλει να αποσύρει τη χώρα του από τη συμφωνία του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή, ενώ έχει καταστήσει σαφές πως θα βασιστεί στις παραδοσιακές πηγές ενέργειας, όπως ο άνθρακας.

ΠΗΓΗ: bankingnews

Previous post

Μ. Ομπάμα: «Οι πολίτες του κόσμου θα στρέψουν την ιστορία προς τη δικαιοσύνη»

Next post

Ομπάμα-Μέρκελ: Για μια κοινωνικά υπεύθυνη οικονομία, με ελεύθερη αγορά και διεθνές εμπόριο

ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Ο Νίκος Παπανικολάου είναι δημοσιογράφος.

Σπούδασε Χημικός Μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, αλλά τον κέρδισε η δημοσιογραφία, την οποία υπηρετεί από το 1983. Ασχολήθηκε με το ελεύθερο, το πολιτιστικό και το πολιτικό ρεπορτάζ. Συνεργάστηκε με πλήθος εφημερίδων και περιοδικών και δούλεψε στην ιδιωτική και κρατική τηλεόραση και την ελληνική ραδιοφωνία.

Διετέλεσε διευθυντής στα πολιτικά περιοδικά «Πολιτικά Θέματα», «Crash», «Politics News» και στα life style «Status» και «Money and life». Ακόμη, υπήρξε διευθυντής της εβδομαδιαίας πολιτικής εφημερίδας «΄Αποψη» και αρχισυντάκτης ελεύθερου ρεπορτάζ στη «Βραδυνή» και στην εβδομαδιαία εφημερίδα «News».

Ασχολήθηκε με την επικοινωνία ως διευθυντής στις εταιρίες Free action και U-Turn και το διαδίκτυο δημιουργώντας ιστοσελίδες και σελίδες στα social media.

Διατηρεί τους ιστότοπους www.freesocial.gr, www.atticacoast.gr και www.medisense.gr.

Έχει πλούσιο συγγραφικό έργο. Έχει γράψει τέσσερα θεατρικά έργα, από τα οποία το ένα μαζί με τον δημοσιογράφο, πρώην βουλευτή Δημήτρη Κωνσταντάρα. Το μυθιστόρημα «Οι μύθοι του πάθους», το σατιρικό «Γάμος είναι θα περάσει», σειρά δέκα μικρών σατιρικών βιβλίων με τον γενικό τίτλο «Άκου να δεις», ενώ συμμετείχε, μαζί με πανεπιστημιακούς καθηγητές στη δημιουργία της «Σύντομης Ιστορίας της Ελλάδας», που εντάχθηκε στους τόμους της ΔΟΜΗΣ.