ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Αλόννησος ένα «πράσινο» νησί

«Καλές πρακτικές για την κατάργηση της πλαστικής σακούλας. Η περίπτωση της Αλοννήσου» ήταν ένα από τα θέματα του συνεδρίου που οργάνωσε στην Κόρινθο το Πανελλήνιο Δίκτυο Οικολογικών Οργανώσεων (ΠΑΝΔΟΙΚΟ), που εκπροσωπεί περισσότερες από 40 οικολογικές οργανώσεις από όλη την Ελλάδα.Συνδιοργανωτές του Συνεδρίου ήταν η ΚΕΔΕ, ο Σύνδεσμος Προστασίας και Ορθολογικής Ανάπτυξης Κορινθιακού (ΣΠΟΑΚ) «ΑΡΙΩΝ», το Δίκτυο ΦοΔΣΑ και ο Δήμος Κορινθίων.

Ο Δήμαρχος Αλοννήσου Πέτρος Βαφίνης παρουσιάσει τη μελέτη «Αλόννησος: κατάργηση της πλαστικής σακούλας σε δήμο της Ελλάδας για πρώτη φορά», βάση της οποίας αναλύονται οι διαδικασίες και τα βήματα κατάργησης της πλαστικής σακούλας, η συνεργασία με φορείς, ΜΚΟ, πολίτες, επιχειρηματίες, τα προβλήματα που ανέκυψαν, τα αποτελέσματα και ο βαθμός αποδοχής, οι προκλήσεις που αντιμετωπίστηκαν και οι προτάσεις και οι σκέψεις για τη συνέχιση της πρακτικής στο μέλλον στην Αλόννησο.

Η Αλόννησος πρωτοπορεί, αποσπώντας μάλιστα πολλά διεθνή και ελληνικά βραβεία σε θέματα περιβαλλοντικής ευαισθησίας και καινοτομίας κερδίζοντας επάξια τον τίτλο του «πράσινου» νησιού.

ΠΗΓΗ: newsone.gr

Previous post

Τι νομίζεις είναι ο έρωτας μάτια μου;

Next post

Γιατι θελουμε σαν τρελοι αυτο που δεν μπορουμε να εχουμε;

freesocial