ΔΙΧΟΓΝΩΜΙΑ-ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚΠΟΛΙΤΙΚΗ

΄Αδωνις Γεωργιάδης: Μα τι λέει ο άνθρωπος;

Είναι τόσο παιδικές οι αντιλήψεις που εκφράζει ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης, μέσω δηλώσεών του σε κομματική συγκέντρωση στη Χίο, που δεν επιδέχονται ανταπαντήσεις ή σχόλια.

Αλήθεια, όμως, πώς γίνεται ο αντιπρόεδρος του δεύτερου κόμματος στη Βουλή, της ΝΔ, ενός κόμματος που φιλοδοξεί να οδηγήσει τη χώρα στο μέλλον, να καταφεύγει σε τέτοιες απαίδευτες, παρελθοντολογικές δηλώσεις που τον εκθέτουν;

Τι είπε;

Ότι «πάντα έλεγα ότι οι Αριστεροί δεν είναι δημοκράτες και με έλεγαν υπερβολικό. Σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου και αν πας, όταν πεις ότι είσαι κομμουνιστής σε βάζουν φυλακή. Στην Ελλάδα γίνεται το αντίθετο».

Στις δηλώσεις του αντέδρασαν, ως ήταν φυσικό σε μια «κλασική» κοινοβουλευτική Δημοκρατία με συχνές δηλώσεις εκατέρωθεν, τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και η ΔΗΜΑΡ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι ο αντιπρόεδρος της ΝΔ «εκθέτει πλήρως τον ίδιο τον επικεφαλής του κόμματος Κυριάκο Μητσοτάκη» και πως  «η ανάκληση της ρητορικής του μετεμφυλιακού κράτους και του αντικομμουνισμού της δεκαετίας του ’50 αποτελεί ευθεία βολή κατά της Δημοκρατίας».

«Οι δηλώσεις του κ. Γεωργιάδη είναι απαράδεκτες, εμφυλιοπολεμικού τύπου. Τέτοιες δηλώσεις, προσβλητικές συνολικά για την αριστερά στην χώρα, δημιουργούν και εντείνουν ένα διχαστικό κλίμα στην κοινωνία. Το θέμα λαμβάνει διάσταση γιατί ο κ. Γεωργιάδης δεν είναι ένα απλό στέλεχος, αλλά ο αντιπρόεδρος της ΝΔ. Δεν είναι δυνατόν στην Ελλάδα, σε μια δημοκρατική χώρα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να υιοθετεί ή να ανέχεται τέτοιες δηλώσεις. Ο “μεταρρυθμιστής” πρόεδρος της ΝΔ, κ. Μητσοτάκης, τι έχει να πει;» αναφέρει με ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Αριστερά.

Previous post

ΠΑΟ: Συνεχείς αυτοχειρίες

Next post

Εμείς θα σας βγάλουμε από τη δύσκολη θέση

ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Ο Νίκος Παπανικολάου είναι δημοσιογράφος.

Σπούδασε Χημικός Μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, αλλά τον κέρδισε η δημοσιογραφία, την οποία υπηρετεί από το 1983. Ασχολήθηκε με το ελεύθερο, το πολιτιστικό και το πολιτικό ρεπορτάζ. Συνεργάστηκε με πλήθος εφημερίδων και περιοδικών και δούλεψε στην ιδιωτική και κρατική τηλεόραση και την ελληνική ραδιοφωνία.

Διετέλεσε διευθυντής στα πολιτικά περιοδικά «Πολιτικά Θέματα», «Crash», «Politics News» και στα life style «Status» και «Money and life». Ακόμη, υπήρξε διευθυντής της εβδομαδιαίας πολιτικής εφημερίδας «΄Αποψη» και αρχισυντάκτης ελεύθερου ρεπορτάζ στη «Βραδυνή» και στην εβδομαδιαία εφημερίδα «News».

Ασχολήθηκε με την επικοινωνία ως διευθυντής στις εταιρίες Free action και U-Turn και το διαδίκτυο δημιουργώντας ιστοσελίδες και σελίδες στα social media.

Διατηρεί τους ιστότοπους www.freesocial.gr, www.atticacoast.gr και www.medisense.gr.

Έχει πλούσιο συγγραφικό έργο. Έχει γράψει τέσσερα θεατρικά έργα, από τα οποία το ένα μαζί με τον δημοσιογράφο, πρώην βουλευτή Δημήτρη Κωνσταντάρα. Το μυθιστόρημα «Οι μύθοι του πάθους», το σατιρικό «Γάμος είναι θα περάσει», σειρά δέκα μικρών σατιρικών βιβλίων με τον γενικό τίτλο «Άκου να δεις», ενώ συμμετείχε, μαζί με πανεπιστημιακούς καθηγητές στη δημιουργία της «Σύντομης Ιστορίας της Ελλάδας», που εντάχθηκε στους τόμους της ΔΟΜΗΣ.