ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Στο Εφετείο Κακουργημάτων τα επισφαλή δάνεια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου

Στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων εισάγεται σήμερα η υπόθεση των επισφαλών δανείων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, ενώπιον του οποίου καλούνται να λογοδοτήσουν συνολικά 35 κατηγορούμενοι.

Η δίκη αφορά δανειοδοτήσεις στις οποίες είχε προβεί το ΤΤ την περίοδο 2008-2010, οι οποίες φέρεται να ζημίωσαν την τράπεζα, καθώς τα αρμόδια στελέχη της δεν είχαν μεριμνήσει, κατά το κατηγορητήριο, ώστε να εξασφαλίζονται οι απαιτήσεις της.

Οι κατηγορούμενοι καλούνται με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών να λογοδοτήσουν για κατηγορίες που αφορούν στα αδικήματα της απιστίας και της απάτης, σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του ν. 1608/50 περί καταχραστών του Δημοσίου και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Μεταξύ των προσώπων που θα καθίσουν στο εδώλιο για την υπόθεση είναι ο τότε επικεφαλής του χρηματοπιστωτικού ιδρύματος Άγγελος Φιλιππίδης, αλλά και επιχειρηματίες, όπως οι Δημήτρης Κοντομηνάς, Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, Βίκτωρας Ρέστης, το ζεύγος Κυριάκου Γριβέα και Μαρίας Βάτσικα και άλλοι.

Υπενθυμίζεται ότι η δικαστική έρευνα είχε αρχίσει τον Ιούνιο του 2013 με παραγγελία της εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς Ελένης Ράικου.

Στις 9 Ιανουαρίου του 2014 μετά από εξονυχιστική έρευνα, η επίκουρη εισαγγελέας διαφθοράς Πόπη Παπανδρέου άσκησε ποινικές διώξεις και μέσα σε ένα πόρισμα 150 σελίδων περιέγραφε τα φερόμενα «θαλασσοδάνεια» του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου σε διάφορους επιχειρηματίες δρομολογώντας ανακρίσεις για την υπόθεση.

Previous post

Νέα ήττα της Μέρκελ...

Next post

Πληγωμένος εγωισμός...

admin