ΔΙΧΟΓΝΩΜΙΑ-ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η ΜΑΝΤΗΛΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΑΣ ΚΑΙ Η ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ

Μεγάλη υπόθεση η ταπεινότητα, ιδίως όταν εκδηλώνεται σε ιρανικό έδαφος.

Ξεφεύγοντας από την αισθητική της Δύσης, η κα Μπέτυ Μπαζιάνα, σύζυγος πρωθυπουργού, αποφάσισε να ενδυθεί σύμφωνα με τις συνήθειες του Ιράν, με μαντήλα, αντί ελεύθερο το μαλλί και ντεκολτέ και συνοδευσε στην Περσία τον Αλέξη Τσίπρα.

Αγόρασε, λοιπόν, για την περίσταση καμιά δεκαριά σεμνές μαντήλες, κόκκινες, πράσινες, μωβ και ανάμικτες, τις φόρεσε (όχι όλες μαζί) και στράφηκε προς τον φωτογραφικό φακό!

Γιατί καλή η σεμνότητα αλλά χωρίς την απαθανάτισή της δεν έχει κανένα νόημα… 

mantila

 Την είδε και ο στυλίστας κι κριτικός απάντων των στραβών και αδίκων ανά την επικράτεια, πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Θεόδωρος Πάγκαλος και έκανε το σχόλιό του: «Είδα την κυρία σύζυγο του πρωθυπουργού στην τηλεόραση χθες, μέσα σε δύο ώρες που κάθισε στην Τεχεράνη, έχει αλλάξει τρία χρώματα κεφαλόδεσμο. Μα, ήταν οι Ιρανές και φοράγαν όλες μαύρο και η Περιστέρα, δεν ξέρω πως τη λένε, φορούσε ένα μωβ και μετά φορούσε και ένα κόκκινο, για να δείξει ότι ναι μεν υποτάσσεται στην αντίληψη των Ιρανών για τις γυναίκες… Η γυναίκα δεν έπρεπε να πάει. Εμένα η γυναίκα μου δεν ήρθε στην Τεχεράνη όταν πήγα, γιατί δεν ήθελε να της μεταχειριστούν οι Ιρανοί όπως μεταχειρίζονται τις δικές τους γυναίκες. Γιατί είχε μια αντίληψη για τον ρόλο των γυναικών και για τη θέση τους στην κοινωνία. Λοιπόν, ως αριστερή αγωνίστρια, η Περιστέρα δεν έπρεπε να πάει στην Τεχεράνη, δεν είχε καμιά δουλειά, μπορούσε να πάει ο Τσίπρας μόνος του. Λοιπόν και εφόσον πήγε, εν πάση περιπτώσει, ας βάλει μαύρο όπως όλες οι Ιρανές και να τελειώνει η ιστορία. Τι είναι τα μωβ και τα κόκκινα; Για να δείξουμε ότι είμαστε επαναστάτες και κάπου κρατάμε και μια πισινή; Σαν δεν ντρεπόμαστε λιγάκι, μου φαίνεται»!

Previous post

ΤΙ ΚΑΝΕΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΤΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΓΙΑ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ;

Next post

Μετακλητοι... ιδεολογοι

admin