ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΕ… ΜΕΙΜΑΡΑΚΗ

Εντολή για… χαμηλούς τόνους έχει δώσει σε όλα τα «γαλάζια» στελέχη ο Ευ. Μεϊμαράκης αναφορικά με τη δημοσκόπηση της GPO που δείχνει βραχεία κεφαλή της Ν.Δ., καθώς η κυρίαρχη εκτίμηση στη Ρηγίλλης για τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει αλλάξει -απλώς ο πρόεδρος της Ν.Δ. ατενίζει με αισιοδοξία τον στόχο της «αξιοπρεπούς ήττας» που έχει θέσει από την αρχή της προεκλογικής περιόδου.

Χθες και προχθές συνεργάτες του Ευ. Μεϊμαράκη κατέβαλαν προσπάθειες προκειμένου να… συγκρατήσουν «γαλάζια» στελέχη από τη διάθεση πανηγυρισμών, καίτοι στον επίσημο προεκλογικό λόγο της Ν.Δ. παραμένει η πρόβλεψη ότι «η Ν.Δ. μπορεί να είναι το πρώτο κόμμα».

Άλλωστε επιτελικά «γαλάζια» στελέχη αναγνωρίζουν ότι τα ποιοτικά ευρήματα των μετρήσεων δείχνουν ότι η πορεία προς τη νέα νίκη του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να ανακοπεί, αφού η Ν.Δ. εμφανίζεται μεν στα ίδια περίπου ποσοστά με την Κουμουνδούρου, αλλά έχοντας σχεδόν προσεγγίσει τα ανώτατα όρια της συσπείρωσης των ψηφοφόρων της (πάνω από 75%), την ώρα που η συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ ίσα που έχει ξεπεράσει το 50%. Για τον λόγο αυτόν, σε κατ’ ιδίαν συνομιλίες τους στελέχη της Ν.Δ. παραδέχονται πως «πρόκειται για μία μάχη του Αλ. Τσίπρα με τους απογοητευμένους ψηφοφόρους του» και όχι μάχη της Ν.Δ. με τον ΣΥΡΙΖΑ για την πρωτιά.

Αυτοπροβάλλεται ως υποψήφιος… πρωθυπουργός

Σε κάθε περίπτωση, όπως προαναφέρθηκε, τα ευρήματα των τελευταίων σφυγμομετρήσεων εμπνέουν αισιοδοξία στη Ρηγίλλης ότι θα αποδειχθεί τουλάχιστον εφικτός ο στόχος της «αξιοπρεπούς ήττας», ήτοι ο στόχος να μην πέσουν τα ποσοστά της Ν.Δ. κάτω από το 28% του περασμένου Ιανουαρίου. Για τον λόγο αυτόν, το νέο κύμα της επικοινωνιακής καμπάνιας της Ν.Δ. επικεντρώνεται στον ίδιο τον πρόεδρο του κόμματος, σε μία προσπάθεια να ενισχυθεί το πολιτικό προφίλ του.

Μάλιστα, ήδη από χθες, κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο οι νέες αφίσες της Ν.Δ., στις οποίες κυριαρχεί το πρόσωπο του Ευ. Μεϊμαράκη, αλλά και κατά καιρούς φράσεις που έχει πει για το πώς «θα πάμε την Ελλάδα μπροστά». Παράλληλα, και ο ίδιος ο πρόεδρος της Ν.Δ. προσπαθεί να προβάλει εαυτόν ως υποψήφιο «πρωθυπουργό», κάτι που ξεκίνησε προχθές από το Ηράκλειο, όταν κάλεσε το ακροατήριό του να ψηφίσει «Ηρακλειώτη πρωθυπουργό».

«Σταθερότητα»

Την ίδια ώρα ο κ. Μεϊμαράκης συνέχισε και χθες, από τα Χανιά και το Ρέθυμνο, να «παίζει» με το «χαρτί» της πολιτικής σταθερότητας «απειλώντας» εμμέσως τους ψηφοφόρους πως ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει αστάθεια.

«Η ψήφος στις 20 Σεπτεμβρίου θα κρίνει την πορεία μας για τα επόμενα πέντε με δέκα χρόνια. Είναι καθοριστική, είναι κρίσιμη. Και γι’ αυτό είχα ζητήσει: Πρώτον, να μη γίνουν οι εκλογές αυτή την περίοδο και να μπορούσαμε να είχαμε σχηματισμό σύνθετης κυβέρνησης. Και, δεύτερον, εφόσον γινόταν να μπορούσαμε να είχαμε διάλογο για περισσότερο χρόνο, να γυρίσουμε όλη τη χώρα, ώστε να εξηγήσουμε την κρισιμότητα αυτής της ψήφου» επισήμανε ο πρόεδρος της Ν.Δ., για να προσθέσει ότι «για να λειτουργήσει η οικονομία, να προχωρήσει η υλοποίηση αποφάσεων, απαιτείται να υπάρχει πολιτική σταθερότητα».

«Απαιτείται να υπάρχει χρόνος μπροστά μας. Δεν γίνεται κάθε έξι μήνες να αλλάζουμε πρωθυπουργούς και υπουργούς. Δεν γίνεται να έχουμε συνεχόμενες εκλογικές διαδικασίες. Αυτά δημιουργούν αστάθεια. Δημιουργούν αβεβαιότητα, ανακόπτουν την πορεία της χώρας, δεν μπορούν να υλοποιηθούν τα προγράμματα» πρόσθεσε ο κ. Μεϊμαράκης εκτιμώντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ… «φυλλορροεί».

Επίσης, χθες ο πρόεδρος της Ν.Δ. προσπάθησε να «χτυπήσει» τον ΣΥΡΙΖΑ στο πεδίο της «κυβερνησιμότητας», επειδή ο Αλ. Τσίπρας δηλώνει ότι δεν θα συνεργαστεί με κόμματα του παλιού πολιτικού σκηνικού και δη με τη Ν.Δ. «Σε αυτή την κατάσταση που βρίσκεται σήμερα, η χώρα απαιτεί συναινέσεις, συνεννοήσεις. Και όμως υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις που λένε ότι μόνες τους μπορούν να τα καταφέρουν ή ότι αποτελούν εγγύηση για όλα τα ζητήματα ή ότι τα πρόσωπα που ηγούνται μπορούν να δώσουν λύσεις σε όλα. Δείχνουν μια αλαζονεία, έναν εγωκεντρισμό. Αγνοούν το υπόλοιπο κομμάτι του ελληνικού λαού», είπε, προαναγγέλλοντας ότι ο ίδιος «θα προσπαθήσει να συνεργαστεί με όλους τους δημοκράτες».

Previous post

AVANTI POPOLO...

Next post

ΟΙ ΡΩΓΜΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

admin