ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΜΙΛΑΕΙ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ…

Παραμένει, για πέμπτη συνεχή χρονιά, στην κορυφή της λίστας του Forbes με τις ισχυρότερες γυναίκες του πλανήτη. Η «σιδηρά» κυρία της Γερμανίας, η Άνγκελα Μέρκελ, έχει κατορθώσει να επισκιάσει τις πιο μεγάλες προσωπικότητες της παγκόσμιας σκηνής.

Η αυστηρή πολιτική της γραμμή, το επιβλητικό της ύφος και η ικανότητά της να διαχειρίζεται τα προβλήματα του κράτους της, συνθέτουν το πορτρέτο μιας ισχυρής προσωπικότητας, αυτής της Καγκελαρίου της Γερμανίας.

Η ετήσια λίστα του Forbes, που δόθηκε πρόσφατα στη δημοσιότητα, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων 24 διευθύνουσες συμβούλους εταιρειών, 8 γυναίκες αρχηγούς κρατών, 18 επιχειρηματίες, μια γυναίκα μονάρχη και… την τραγουδίστρια Taylor Swift.

Η λίστα πάντως συντάσσεται με βάση τα κριτήρια της οικονομικής κατάστασης, της δημοσιότητας και της επιρροής που ασκούν στα μίντια και τον κόσμο.

Στη φετινή λίστα, μια ανάσα κάτω από την κορυφή βρίσκεται η Hillary Clinton, η οποία έχει κατακτήσει σταδιακά τον κόσμο της πολιτικής στις ΗΠΑ.

Ανάμεσα στις ισχυρότερες γυναικείες προσωπικότητες συγκαταλέγεται και η Oprah Winfrey, η επιχειρηματίας και παρουσιάστρια, της οποίας η περιουσία εκτιμάται στα 2 δις δολάρια. Η διάσημη performer Beyonce, η βασίλισσα της μόδας Anna Wintour, η παραγωγός και κωμικός της Αμερικανικής τηλεόρασης Ellen DeGeneres, η ηθοποιός Angelina Jolie και η Christine Lagarde είναι μόνο μερικές από τις γυναίκες που κατέχουν επάξια μια θέση στη λίστα.

Πάντως, η Άνγκελα Μέρκελ που ηγείται της κατάταξης διαθέτει ρεκόρ πρωτιάς, καθώς έχει βρεθεί 10 φορές τα τελευταία 12 χρόνια στη λίστα, 9 από τις οποίες βρέθηκε μάλιστα στην πρώτη θέση. Όπως υποστηρίζεται στο περιοδικό, η μοναδική γυναίκα που θα μπορούσε να της «κλέψει» την πρωτιά είναι η Hillary Clinton.

 

Previous post

ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΝ ΠΡΑΚΤΙΚΑ

Next post

ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΛΗΤΤΕΤΑΙ ΑΝΕΠΑΝΟΡΘΩΤΑ: ΔΙΑΦΘΟΡΑ, ΔΩΡΟΔΟΚΙΕΣ, ΞΕΠΛΥΜΑ ΧΡΗΜΑΤΟΣ

freesocial