ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΟΙ ΕΜΜΟΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟ «ΑΛΛΟ» ΚΛΙΜΑ

To κλίμα καταστροφολογίας που καλλιεργήθηκε τις προηγούμενες ημέρες «δεν πέρασε» και η δήλωση του Γερούν Ντάισελμπουμ δείχνει μια μετατόπιση της συζήτησης προς ευνοϊκότερες λύσεις για την Ελλάδα, στο πλαίσιο του Eurogroup και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αυτό επιβεβαιώθηκε στη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του κυβερνητικού συμβουλίου, το οποίο ενημερώθηκε για τις εξελίξεις από τον Αλέξη Τσίπρα, τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη και τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά που είχε επαφές σε Ρωσία και Γερμανία.

2015-02-06_091316

Παρά τις αμφισημίες, την εμμονή ελληνικών ΜΜΕ αλλά και διεθνών, κυρίως γερμανικών, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έχει κατορθώσει να μετατρέψει το απειλητικό και προστακτικό κλίμα σε κλίμα συνεργασίας.

Μένει όμως να δούμε το αποτέλεσμα όχι μόνο των τεχνικών επιτροπών που δουλεύουν πυρετωδώς για να κοστολογήσουν τις προτεινόμενες από την ελληνική πλευρά μεταρρυθμίσεις και κινήσεις, αλλά και το πώς θα γίνει το συνταίριασμα του προηγούμενου με το νέο πρόγραμμα.

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση επιδιώκει στενότερες επαφές με τις κυβερνήσεις που συμφωνούν ή συμβάλλουν στην προσπάθειά της ώστε να βελτιωθεί περισσότερο η θέση της σε ό,τι αφορά τους συσχετισμούς.

 

Previous post

ΑΙΘΑΛΟΜΙΧΛΗ: ΓΕΝΝΗΜΑ ΘΡΕΜΜΑ ΜΙΑΣ ΑΦΡΟΝΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Next post

ΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΥΧΕΡΕΙΑ;

admin