ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«ΕΙΣΤΕ ΑΝΕΥΘΥΝΟΙ», ΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ

Χρειάζεται θράσος -αυτό ακριβώς που μπορεί να αντλήσει κάποιος από τη δύναμη εξουσίας που κατέχει- για να μπορεί κάποιος να μιλά με τόση άνεση για την ανεύθυνη συμπεριφορά μιας νεοεκλεγμένης κυβέρνησης.

Δεν αναμέναμε εκφράσεις συμπάθειας και κατανόησης από τον κ. Σόιμπλε, όμως είναι ο ισχυρότερος άνδρας του Eurogroup και θα είναι για όσο για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας σκύβουν μπροστά του το κεφάλι, κατ’ αρχάς οι χώρες του Νότου. Για όσο ο Γάλλος Πρόεδρος και η Γαλλία αρνούνται να πάρουν πρωτοβουλίες αποδεχόμενοι μια ξεχωριστή θέση στο πάνθεον της Ε.Ε.  Για όσο θα υπάρχουν κυβερνήσεις χωρίς οντότητα, χωρίς ιδεολογία, πρωθυπουργοί και στελέχη κυβερνήσεων που έχουν επωμιστεί τον ρόλο των εκπροσώπων των πιο επιθετικών ευρωπαϊκών κεφαλαίων και δεν νοιάζονται μια στάλα για το βιοτικό επίπεδο των λαών τους.

Αν καταφέρουν στο Eurogroup και μεταφέρουν τον διάλογο για το νέο πρόγραμμα στο πεδίο της λογικής «αντικαθιστούμε μέτρα από το ληγμένο κατά την ελληνική κυβέρνηση Μνημόνιο με ίδιου κοστολογίου άλλα μέτρα», η χώρα θα έχει χάσει πολλά από τη διαπραγματευτική της ισχύ.

Στόχος της κυβέρνησης Τσίπρα είναι να υπάρξει πολιτική πρωτίστως συμφωνία, αφού η ανθρωπιστική κρίση δεν αντιμετωπίζεται… με ζυγαριά, που στο κάτω κάτω αποδείχθηκε ανισοβαρής άρα αναποτελεσματική.

Ν.Π.

 

Previous post

ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΟΚΕΡ ΚΑΙ... ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑΣ

Next post

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΣΕ ΑΣΤΕΓΟΥΣ: ΜΙΑ ΛΑΜΨΗ ΦΩΤΟΣ

admin