ΑΡΘΡΑ

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΣΤΗ ΣΟΥΗΔΙΑ

Η σουηδική κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα ότι κατέληξε σε συμφωνία με την κεντροδεξιά αντιπολίτευση, που της επιτρέπει να μην προκηρύξει πρόωρες βουλευτικές εκλογές και να επιλύσει την πολιτική κρίση στην οποία έχει βυθίσει τη χώρα η ακροδεξιά.
«Με τη συμφωνία στην οποία καταλήξαμε που επιτρέπει σε μια κυβέρνηση μειοψηφίας να κυβερνήσει, η κυβέρνηση δεν θα διοργανώσει πρόωρες εκλογές» τον Μάρτιο, όπως είχε ανακοινωθεί στις αρχές του μήνα, δήλωσε ο πρωθυπουργός Στέφαν Λεβέν, έχοντας δίπλα του εκπροσώπους των Πρασίνων, κυβερνητικών συμμάχων του, και των τεσσάρων μελών της (κεντροδεξιάς) Συμμαχίας σε κοινή συνέντευξη Τύπου στη Στοκχόλμη.

Η εφημερίδα Expressen έγραφε από νωρίς σήμερα στην ηλεκτρονική της έκδοση ότι ο πρωθυπουργός Λεβέν επρόκειτο να ματαιώσει εντός της ημέρας τις προγραμματισμένες για τις 22 Μαρτίου πρόωρες εκλογές. Οι Σοσιαλδημοκράτες του Λεβέν, οι Πράσινοι, εταίρος του κυβερνητικού συνασπισμού, καθώς και τα κεντροδεξιά κόμματα της αντιπολίτευσης: οι Μετριοπαθείς, οι Φιλελεύθεροι, οι Χριστιανοδημοκράτες και το Κόμμα του Κέντρου είχαν καλέσει σε κοινή συνέντευξη Τύπου στη Στοκχόλμη, γεγονός που υποδήλωνε την επίτευξη μιας συμφωνίας.

Ο Λεβέν είχε δηλώσει ότι προτίθετο να προκηρύξει πρόωρες εκλογές, μετά την καταψήφιση του σχεδίου προϋπολογισμού τον Δεκέμβριο, όταν οι ακροδεξιοί Σουηδοί Δημοκράτες που τάσσονται κατά των μεταναστών υποστήριξαν ένα εναλλακτικό νομοσχέδιο χρηματοδότησης που προώθησε η τετρακομματική συμμαχία της αντιπολίτευσης.

Previous post

ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΤΟ ΕΧΕΙ Ο ΝΤΡΑΓΚΙ

Next post

ΑΙΘΑΛΟΜΙΧΛΗ: ΓΕΝΝΗΜΑ ΘΡΕΜΜΑ ΜΙΑΣ ΑΦΡΟΝΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

admin